Ziņas

Aicinām piedalīties Ludum Dare!

Aicinām piedalīties Ludum Dare!

Linda Strazdiņa, 19.08.2013

Augusta GameDev Meetup ietvaros, Eduards Ruzga, kurš piedalās Ludum Dare kopš 2008. gada, dalījās savā pieredzē par šo pasākumu. Tādēļ arī mēs vēlamies pastāstīt ko vairāk par to visiem, kas neieradās uz GameDev Meetup pasākumu.

Ludum Dare ir regulāri 48 stundu spēļu izstrādes pasākumi, kuri parasti notiek trīs reizes gadā, aprīlī, augustā un decembrī. Būtisks ir fakts, ka šajā spēļu izstrādes maratonā nav godalgotu vietu, katram dalībniekam balva ir viņa radītā spēlē Ludum Dare ietvaros un gūtais gandarījums no izstrādes procesa. Pasākumā parasti piedalās gan profesionāli spēļu izstrādātāji, gan studenti un dažādi entuziasti no visas pasaules. Katra Ludum Dare sākumā tiek izziņota tēma, kuras ietvaros tad arī tiek domātas un izstrādātas spēles. Arī datumi parasti priekš Ludum Dare nedēļas nogales tiek izvēlēti ļoti demokrātiski, jo par tiem balso paši dalībnieki.

Ludum Dare iedalās divos veidos. 48h Ludum Dare, kurā piedalās viens dalībnieks, ir ierobežotāki noteikumi un jābūt uzskaitītiem visiem spēles izstrādē izmantotajiem rīkiem. Savukārt 72h Ludum Dare ir nedaudz atvērtāks un tajā var vienu spēli izstrādāt gan viens, gan vairāki dalībnieki un nav obligāti jānorāda visus spēlē izmantotos rīkus. Jebkurā no variantiem spēlei ir jāatbilst attiecīgajai Ludum Dare tēmai.

Spēļu tēmas parasti ir vienkāršas, tādas, kas neierobežo kādu rīku pielietošanu un tās nekad neatkārtojas. Piemēram, dažas no iepriekšējo Ludum Dare tēmām: minimālisms, mazā pasaule, evolūcija, izglābšanās u.tml.

Visā pasaulē Ludum Dare tiek sākts vienā laikā ar tēmas izziņošanu. Latvijā parasti tas ir pulksten 4 .00 no rīta. Pirms piedalies savā pirmajā Ludum Dare pasākumā, Eduards iesaka, iepriekš notestēt izmantojamos rīkus, kā arī sagatavot pārtikas krājumus un iepirkt nepieciešamo pirms tam, jo arī tas prasa laiku un šīs patērētās minūtes var noderēt pilnīgākai spēles pabeigšanai. Vēl piedaloties Ludum Dare iesakām izveidot sev izpildāmus termiņus, pirmajā dienā izveidot jau spēlējamu spēles prototipu un otrajā dienā to noslīpēt, testēt, pievienot skaņas, mūziku un pārējos elementus, kas vairs tik ļoti neietekmē pašu spēli. Un, protams, atcerieties arī par gulēšanu!

Pēdējā Ludum Dare pasākumā, kurš notika 27 aprīlī, pavisam tika iesniegtas 2346 spēles. Nākošais Ludum Dare pasākums notiks pavisam drīz – no 23.-26. augustam. Ceram, ka šis raksts tev lika aizdomāties un varēsi papildināt latviešu dalībnieku skaitu.

Līdzīgi raksti:

Autorizācija

Lietotājs

Parole


Reģistrēties Aizmirsu paroli