Ziņas

Global Game Jam Riga 2024

Global Game Jam Riga 2024

Madara Āboliņa, 29.12.2023

No 26. līdz 28. janvārim norisināsies ikgadējais spēļu izstrādes maratons “Global Game Jam Riga 2024” Ekonomikas un kultūras augstskolā Pērnavas ielā 62, Rigā. To drīkst apmeklēt jebkura persona, kas sasniegusi 18 gadu vecumu, vai arī ir vecāka/aizbildņa pavadībā.

“Global Game Jam” ir pasākums, kurā dalībnieki no visas pasaules veido spēles ar kopīgu tēmu nedēļas ietvaros. Šogad GGJ notiks no 22.-28. janvārim. Kopš 2013. gada Latvijā Global Game Jam dalībnieki ir radījuši vairāk kā 150 spēles, kuras ir pieejamas jebkuram interesentam Global Game Jam oficiālajā  mājas lapā. Šajā pasākumā dalībnieki aicināti piedalīties ar plašu zināšanu spektru, kur tie veidos jebkāda veida spēles. 

Paralēli norisināsies “Global Game Jam Next”, kur jaunākie spēļu izstrādātāji, vecumā no 12-17 gadiem var veidot savas spēles. Latvijā šogad GGJ Next organizē Ulbrokas vidusskola.

Pasākuma pirmajā dienā tiek paziņota vienojoša tēma, kuras iespaidā ir jāizstrādā video, galda, lomu vai jebkāda cita veida spēles. Pēc tēmas izziņošanas, dalībnieki prezentē savas idejas un sadalās komandās, lai sāktu izstrādi. Pasākumā ir ieteicams strādāt komandās ar cilvēkiem, ar kuriem iepriekš nav strādāts, bet drīkst arī nākt ar gatavām komandām vai strādāt vienatnē. Pēdējā dienā katra komanda prezentē savas spēles. 

 

Līdzīgi raksti:

Autorizācija

Lietotājs

Parole


Reģistrēties Aizmirsu paroli