Ziņas

Latvijā radīto spēļu labdarības paka pirmajās dienās iegūst 3.5 tūkstošus Ukrainas atbalstam

Latvijā radīto spēļu labdarības paka pirmajās dienās iegūst 3.5 tūkstošus Ukrainas atbalstam

Linda Strazdiņa, 12.05.2022

8. maijā itch.io vietnē tika publicēta Latvijā radīto Steam spēļu paka (bundle), ar mērķi visus iegūtos līdzekļus ziedot labdarības organizācijas fonda “Ziedot.lv” projektam “Ukrainas cilvēkiem!”. Nepilnu četru dienu laikā 200 spēļu pakas atbalstītāji kopā saziedoja 3,587.30 $.

Spēļu pakas minimālā cena bija 15,96 $ un tajā apvienojās 12 spēļu izstrādātāji ziedojot 200 atslēgas no 16 Latvijā radītajām spēlēm, kuru kopējā vērtība pārsniedz 100 $. 

Skatoties uz Latvijā radīto spēļu paku un Latvijas spēļu izstrādes ainu kopumā, projekta organizētāja Linda Strazdiņa norāda, ka tas savā ziņā ir vēsturisk notikums, jo līdz šim vēl nekad nav bijusi neviena spēļu paka, kurā būtu tikai Latvijā radītas spēles un vēl ar labdarības mērķi, novirzot visus ienākumus kam cēlākam, nevis gūt peļņu pašiem izstrādātājiem.

"Ir lieliski redzēt, cik īsā laikā "Latvian Games Charity Bundle" savāca tik daudz ziedojumus, kas, manuprāt, pats par sevi parāda ne tikai to, ka cilvēkiem interesē ziedošana, bet arī pašas Latvijā darinātās spēles. Ceru arī nākotnē redzēt Latvijas spēļu bundlus!" norāda Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācijas valdes priekšsēdētājs Nauris Āboliņš. 

Pprojekta organizētājs Elviss Strazdiņš arī izsaka pateicību visiem, kas ziedoja un ir priecīgs par atbalstītāju skaitu tik īsā laikā šai iniciatīvai.

Spēļu pakas projektā piedalījās sekojošas spēles: “Bearslayer”, “Comrades and Barons: Solitaire of Bloody 1919”,”Dude Stop”, “Flashing Lights”, “Gorytale”, ”Lazy Galaxy”, “Lazy Galaxy: Rebel Story”, “Micro Town”, ”Moustache Mountin”, “Plaguepunk Justice”, “Seacurity Breach”, “Spaceport Hope”, “Try to Fall Asleep”, “The Inner Darkness”, “There Was A Caveman” un “Winter Sleigh”. Projekta organizētāji izsaka pateicību arī visiem spēļu autoriem, kuri dāvāja savu spēļu atslēgas Ukrainas atbalstam.

 

 

 

 

Līdzīgi raksti:

Autorizācija

Lietotājs

Parole


Reģistrēties Aizmirsu paroli