Ziņas

Global Game Jam 2018 ir noslēdzies

Global Game Jam 2018 ir noslēdzies

Linda Strazdiņa, 29.01.2018

No 26. līdz 28. janvārim Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolā RISEBA notika starptautisks un pasaulē lielākais spēļu veidošanas pasākums Global Game Jam (GGJ). Rīgā šis bija jau piektais GGJ, savukārt pasaulē tas atzīmēja desmitgadi. Pasākumā piedalījās ap 70 dalībniekiem, kuri, apvienojoties komandās, izaicināja sevi un izveidoja 13 spēles nieka 48 h laikā.

GGJ tēmas izziņošanas video bija redzami radio torņi, sinapses, zobrati un dažādi komunikāciju veidi, sniedzot ieskatu tēmas "Transmisija" dažādajās iespējās spēles idejai, pēc tam tika prezentētas spēļu idejas un veidotas komandas. Līdzīgi kā pagājušajā gadā, priecājamies, ka arī šogad vismaz viena komanda izveidoja galda spēli, jo pasākums neuzliek ierobežojumus spēļu dažādībā.

Kopumā tika reģistrēti vairāk kā 36 000 dalībnieku no vairāk kā 100 valstīm.

Pasākums Latvijā notika pateicoties Game Insight atbalstam, un to rīkoja Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācija. Tāpat paldies arī augstskolai RISEBA par telpām un Red Bull par enerģijas lādiņu. Kā pasākuma organizētāji vēlamies pateikt paldies visiem dalībniekiem par radītajām spēlēm un radoši kopā pavadīto laiku. Ceram uz Jūsu atsaucību un neatlaidīgu darbu pie spēlēm arī turpmāk.

Global Game Jam 2018 ir noslēdzies image 1

Autorizācija

Lietotājs

Parole


Reģistrēties Aizmirsu paroli