Latvijā

Latvijā radītas mobilo platformu spēles

Linda Strazdiņa, 10.11.2012

Riga App Show ietvaros, rodoties ar vien lielākai interesei par Latvijā radītām spēlēm, nolēmām apkopot vienkopus Gamedev.lv stendā izstādītās Latvijā radītās spēles.

Hungry Rabbit
Tā ir nedaudz bērnišķīga puzles un arkādes tipa spēle par trusi, kurš alkst pēc sava burkāna un, kuram žurkas ir viņa lielākie ienaidnieki. Vadība ir pavisam vienkārša, intuitīvi apgūstama un to ātri var iemācīties. Pagaidām spēlē pieejami 116 līmeņi. Lai tos izietu, nepieciešams atrisināt dažādus ar veiklību un, iespējams, domāšanu saistītus uzdevumus.

Spēle pieejama uz iOS patformas. Izstrādātājs: Oxygene.

Swipe Boo
Šī ir viena no jaunākajām latviešu izstrādātajām puzles tipa spēlēm. Spēlē tev ir nepieciešams palīdzēt Bo iegūt atslēgas, lai atvērtu portālu uz nākošo spēles līmeni. Bo tu vari virzīt pa labi, pa kreisi, uz augšu apakšu, līdz tas nokļūst pie atslēgas, pārvarot šķēršļus. Pagaidām spēlē piejami 80 līmeņi.

Spēle pieejama uz iOS platformas. Izstrādātājs: Estoty.

Mash Balls
Viena no arkādes tipa spēlēm, kurā jākrāj punkti svičojot gravitāti un izmantojot magnētiskos laukus, lai sagrautu pārējās dzeltenās bumbas.

Spēle pieejama uz iOS un Google Play.  Izstrādātājs: Jenots.com.

Word Ace
Šī ir vārdu meklēšanas spēle ar grozīšanas elementiem. Ierobežotā laika posmā tev ir jāiegroza pēc iespējas vairāk vārdu no dotajām rakstu zīmēm. Katrai rakstu zīmei ir noteikts tās lietošanas reižu limits, piemēram 1-3, atkarībā no tās specifikas. Katrs izveidotais vārds dod punktus, lai izdzīvotu spēlē pēc iespējas ilgāku laiku. Jāpiebilst, ka spēle ir angļu valodā un veidojamie vārdi ir jāveido angliski.
Spēle pieejama Google Play gan uz mobilajiem tālruņiem, gan planšetdatoriem. Izstrādātājs: Jenots.com.

Mailboxing
Spēles sižets ir pavisam vienkāršs. Tā ir single-tap arkādes tipa spēle, kurā tu ar izvēlēto spēles varoni dodies uz priekšu un šķaidi ceļa malā esošās pasta kastītes, līdz beidzas degviela. Dodoties uz priekšu, nepieciešams izvairīties no citām mašīnām, gājējiem un policijas. Lai arī spēle ir par pastkastīšu dauzīšanu, tās grafika piešķir tai vieglumu un multenes sajūtu, lai tas neradītu vardarbīgas un ļaunas emocijas. Spēles vadība notiek sasverot telefonu uz attiecīgi labo, vai kreiso pusi.  Sākumā tas var šķist garlaicīgi, tomēr pašā sākumā tas nav nemaz tik viegli un raisa arī vēlmi spēlēt to no jauna un turpināt.

Spēle pieejama uz iOS ierīcēm. Izstrādātājs: Asketic.

Dream Master
Tā tiek raksturota kā jautra little tower defense spēle. Spēle ir ar savu stāsts un nelielu humora devu, tomēr, lai tajā iedziļinātos ir ļoti daudz jālasa (angļu valodā).
Spēle pieejama uz iOS platformas. Autors: Zarrus.

OSmart games apmācības spēles.
Šīs Spēles būs paredzētas 5.-8. klases skolēniem, lai vieglāk apgūtu matemātikas elementus dažādās grūtības pakāpēs. Pagaidām vēl tās atrodas izstrādes stradijā, tomēr paredzams, ka publisko dienas gaismu tās ieraudzīs ap decembri, par ko noteikti vēl paziņosim.

iRabbit
Puzles tipa spēle par trusīti, kurš cauri dažādiem labrintiem dodas meklēt savus pazudušos burkānus un kāpostus. Spēle ar 60 dažādiem grūtības pakāpes līmeņiem. Spēle apzināti veidota bez vardarbības, līdz ar to noteikti piemērota arī maziem bērniem.

Spēle pieejama gan uz iOS, gan Google Play platformām. Izstrādātājs: Brāļi Knopkeni.

Gustav of the Baltic sea
Maza spēle par zivtiņu Baltijas jūrā, kurai jāsakrāj noteikts punktu skaits, lai nokļūtu uz nākošo spēles līmeni. Lai punktu krāšana būtu sarežģītāka, mazajam Gustavam traucē ļaunās zivis un medūzas. Spēlei ir izveidota arī otrā versija ar uzlabotu grafiku un animācijām.

Spēle pieejama uz iOS. Spēles 1. versija, 2. versija. Izstrādātājas: Jānis Liepiņš.

Birds not fall
Maza spēlīte, kura noder laika īsināšanai atrodoties jebkurā vietā. Spēle ir par mazu putniņu, kurš krīt no koka, tev viņam ir jāpalīdz lidot un saglābt viņa spalvas. Arī šai spēlei ir izveidota otrā versija ar uzlabotu grafiku un citām papildus iespējām.

Spēle pieejama uz iOS. Spēles 1. versija, 2. versija. Izstrādātājs: Jānis Liepiņš.

Cheat Gravity
Kā apgalvo paši spēles izstrādātāji, CheatGravity ir klasiska puzzle/brain tipa spēle, kura ievietota mūsdienīgā 3D vidē. Spēles mērķis ir vadīt spēles varoni cauri 27 līmeņiem 3 dažādās vidēs. Spēles varonis skrien, lec un izvairās no bīstamām situācijām, apmānot gravitāciju.

Spēle pieejama tikai uz iPhone. Izstrādātājs: Amberphone.

Līdzīgi raksti:

Autorizācija

Lietotājs

Parole


Reģistrēties Aizmirsu paroli