Rīcības spēles

Ogļracis

Ogļracis

Konkursā Indago 2005 ieguva 7. vietu

Izstrādātājs: Himself, Hobitz

Lejupielādēt: šeit

"Sarūsējušās metāla durvis aizvērās un vinču čīkstoņas skaņas pavadīts lifts sāka savu kustību pazemē. Lifta šahta bija tīta melnā, necaurredzamā tumsā un liftam virzoties lejup spilgtā rīta gaisma kļuva arvien blāvāka līdz izdzisa skatienam pavisam. Ogļracim bija sākusies kārtējā darba diena. Vēl viena diena pazemē, pasaulē, kurā cilvēks bija atļāvies ielauzties izaicinot savu likteni un dabas spēkus. Taču mantkārība pārspēja jebkādas bailes. Šis primitīvais instinkts nekad nespēja rimties.

Ogļracis tuvojās savam galamērķim, liftā, virs galvas mirgoja spuldze, taču tās dotā gaisma vienmēr likās nepietiekama. Galapunkts, dziļākais līmenis! Lifts pacēlās un visu pārņēma tumsa, ogļracis ieslēdza lukturi kas atradās uz viņa ķiveres un devās uz vienu no šahtām.

Te pēkšņi kaut kur no sāniem atskanēja asinis stindzinošs, baiļu pilns kliedziens.

"Gāze!"

Zeme nodrebēja,

Apkārtni pārņēma spilgta, balta gaisma un uz sekundes simtdaļu laiks šķita apstājies...
Racēji bija uzdūrušies gāzes kambarim, kurš izraisīja sprādzienu.

Brīdi vēlāk ogļracis attapās kādā bedrē un par laimi viņa lukturis vēl strādāja, putekļi no sprādziena jau bija norimuši. Izrāpies no bedres viņš apskatījās apkārt un secināja, ka sprādziena rezultātā ir aizgruvušas visas ejas izņemot vienu tādēļ racēja prātā pavīdēja tikai viena doma, ir jādodas uz priekšu un jāmēģina izkļūt no šīs vietas."

Kādas šausmas un pārsteigumus ogļracis piedzīvos izlaužot savu ceļu uz gaismu? Vai izņemot cīņu ar pazemes radītiem šķēršļiem būs jāsastopas ar vēl lielāku ienaidnieku?

Jūs nekad nevarat zināt kādas briesmas slēpj zemes dzīles!

Ogļracis image 1 Ogļracis image 2 Ogļracis image 3

Autorizācija

Lietotājs

Parole


Reģistrēties Aizmirsu paroli