Latvijā

2009. gada Latvijas spēle

2009. gada Latvijas spēle

Elviss Strazdiņš, 01.01.2010

Lejupielādēt: šeit

Šis gads Latvijas spēļu nozarei, manuprāt, ir bijis ļoti veiksmīgs. Pirmkārt, jau šī gada Indago ir viens no veiksmīgākajiem, ja ne pats veiksmīgākais vispār. To atdzīst gan paši dalībnieki, gan spēlētāji, gan arī spēļu kritiķi. Otrkārt, ir parādījušies vairāki gan komerciāli, gan nekomerciāli projekti ārpus Indago. Daži no tiem ir GGL - Tour to Spriditis, Backstreet cat, kā arī 2E Games pirmais spēļu projekts: pasmejies.lv.

Bet tagad ķeršos pie gamedev.lv gada Latvijas spēles nominācijām. Tā kā GGL - Tour to Spriditis vēl pagaidām ir beta versijā, tad šī spēle šogad netiek izvērtēta. Šoreiz sarakstā tiek iekļautas 2 Indago spēles: Čalīša Piedzīvojumi un Project Aurora.

Pēc abu spēļu izvērtēšanas, tomēr nepiekritīšu Indago publikai, bet piekritīšu Indago žūrijas vērtējuma un par gamedev.lv 2009. gada spēli pasludinu Project Aurora! Šoreiz priekšroku devu spēlējamībai (gameplay), nevis mākslinieciskajam noformējumam.

Project Aurora jau pašā sākumā iepriecināja ar kvalitatīvi ierunātajiem tekstiem un interesanto galvenā personāža animāciju, kas ļoti atgādināja Laru Kroftu no Tomb Raider. Arī spēles mūzikai nav ne vainas, tā visu laiku uztur spriedzi. Patīkami, ka spēles pirmais līmenis tiek veltīts apmācībai, kurā var iemācīties dažādus interesantus trikus un paņēmienus. Vienīgais, pie kā, manuprāt, vajadzētu piestrādāt ir personāžu un līmeņu tekstūras, uguns detalizācija un dažādi citi sīkumi. Taču, iespējams, šī parastā grafikā tieši ir spēles odziņa.

Kopumā prieks, ka Latvijas spēļu veidotāju entizuastu rindās top tik lieliski projekti. Paldies, spēles autoram Naurim Āboliņam (ForgottenChance). Apsveicu un vēlu veiksmi turpmākajos projektos!

2009. gada Latvijas spēle image 1 2009. gada Latvijas spēle image 2 2009. gada Latvijas spēle image 3 2009. gada Latvijas spēle image 4 2009. gada Latvijas spēle image 5 2009. gada Latvijas spēle image 6 2009. gada Latvijas spēle image 7 2009. gada Latvijas spēle image 8 2009. gada Latvijas spēle image 9 2009. gada Latvijas spēle image 10

Līdzīgi raksti:

Autorizācija

Lietotājs

Parole


Reģistrēties Aizmirsu paroli