Ziņas

2020. gadā Latvijā reģistrēto spēļu uzņēmumu apgrozījums krities par 30%

2020. gadā Latvijā reģistrēto spēļu uzņēmumu apgrozījums krities par 30%

LSIA, 10.03.2022

2020. gadā Latvijā reģistrēto spēļu izstrādes un publicēšanas uzņēmumu apgrozījums pirmo reizi krities, liecina LSIA veiktais pētījums, balstoties uz “Lursoft” pieejamajiem datiem. Vienlaikus ir saglabājies peļņas apmērs un palielinājies reģistrēto darbinieku skaits.

LSIA apkopotā informācija rāda, ka 2020. gadā apgrozījums ir krities līdz 21 miljonam, kas ir par 30% mazāk, kā 2019. gadā. Kopš 2014. gada apgrozījuma tendence pamatā bija novērojama augoša un šis ir pirmais gads ar tik lielu kritumu. Tikmēr peļņas līkne šajā gadā starp visiem uzņēmumiem saglabājas 15 miljonu apmērā, tā pat, kā iepriekšējā gadā.

Lielāko daļu no visa apgrozījuma, jeb 74% veido vien pieci uzņēmumi un trīs no tiem pārstāv mobilo spēļu nozari - Hypercell (mobilās spēles), Estoty (mobilās spēles), Brain Games (galda spēles), InnoWate (mobilās un sociālās spēles) un tinyBuild Studios (galddatoru un konsoļu spēles). Šajā uzņēmumu topā tinyBuild Studios un Hypercell ir salīdzinoši jaunpienācēji, jo to uzņēmumi ir Latvijā reģistrēti vien 2019. gadā, tikmēr pārējie Latvijā darbojas ar jau vismaz astoņu līdz 13 gadu pieredzi.

Pēc LSIA aplēsēm, kopējais nozarē nodarbināto skaits 2020. gadā bija ap 300 darbiniekiem no aptuveni 64 uzņēmumiem. Starp lielākajiem darba devējiem pēc nodarbināto skaita ir tādi uzņēmumi kā Brain Games, Estoty, InnoWate, tinyBuild Studios un FunGeneration Lab.

Vairāk kā puse no 2020. gadā publicētajām spēlēm pārklāja mobilo spēļu tirgu. Būtisks izrāviens redzams spēlēm, kuras paredzētas arī uz konsolēm, jo iepriekš šī niša Latvijā nebija pārstāvēta, tagad tajā sastādot 17% no visām 2020. gadā publicētajām spēlēm, savukārt, galda spēļu nozarē šis gads bija bez jaunām spēlēm.

Līdzīgi raksti:

Autorizācija

Lietotājs

Parole


Reģistrēties Aizmirsu paroli