Ziņas

Galda spēļu veidotāji “CNB Games” uzsāk pūļa finansēšanas kampaņu “Indiegogo” vietnē.

Galda spēļu veidotāji “CNB Games” uzsāk pūļa finansēšanas kampaņu “Indiegogo” vietnē.

Linda Strazdiņa, 01.04.2021

The Art Of War: Card Game

Galda spēļu veidotāji “CNB Games” spēlei “The Art Of War: Card Game” uzsāk pūļa finansēšanas kampaņu “Indiegogo” vietnē ar mērķi iegūt finansējumu 10 000 eiro apmērā. 

Kampaņa ir uzsākta ar mērķi iegūt daļu no ieguldījumiem spēles izstrādē, un, kā norāda viens no spēles autoriem Sergejs Aparins, “tā būs lielisks sākums turpmākajai spēles popularizēšanai”. Pēc Sergeja domām šādas kampaņas palīdz arī veidot spēles kopienu pirms spēle nonāk tirgū.

Līdz šim pie tās ir strādāts bez papildu finansējuma piesaistes, un, kā atzīst paši spēles autori, tas ir paildzinājis ražošanas laiku un ierobežojis manevrēšanas iespējas, tomēr pēc Sergeja domām pozitīvi ir tas, ka komanda ir palikusi pilnīgi neatkarīga no citiem ietekmējošiem apstākļiem. Ja izdosies iegūt vēlamo summu, spēles autori atzīst, ka tā būs laba pieredze un papildu instruments spēles fanu kopienas izveidei, bet, ja tas neizdosies, tad spēles ieviešanai un izplatīšanai būs nepieciešams ilgāks laiks.

“CNB Games” pamata komandu veido trīs cilvēki. Lai arī nevienam no viņiem nav iepriekšējas pieredzes galda spēļu veidošanā, viņu zināšanas video spēļu programmēšanā, loģistikā un grafiskajā dizainā lieti noder. Spēles dažādajos izstrādes posmos ir piesaistīti arī vairāki mākslinieki, teksta korektori un tulkotāji, kā arī, protams, testētāji un citi sadarbības partneri. Sergejaprāt, pašas spēles izstrāde nav radījusi īpašus sarežģījumus un grūtības, ko nevar teikt par spēles ieviešanu: ”Daudz juridisku jautājumu, sarežģīta loģistika, mārketings, sabiedriskās attiecības - visi šie jautājumi ir jāatrisina ātri un profesionāli, un, ja komandā nav tādas personas, kas varētu prasmīgi risināt šos jautājumus, tad tas būs patiešām grūti.”

Paši autori norāda, ka iedvesmojušies no spēles “Gwent: The Witcher Card Game”. Apmēram gada laikā pēc šīs spēles iznākšanas spēles autors atskārta, ka beta versijas “Gwent” spēles mehānikas vēl nav sevi izsmēlušas, un esot daudz cilvēku, kuriem to pietrūkst. Pie tām tiek strādāts kopš 2019. gada septembra. Apmēram mēneša laikā tika izveidots pirmais prototips uz papīra, kurā tika testēts, kā strādā “vecais Gwent” kāršu spēles formā, un pievienotas klāt jaunas mehānikas, lai atšķirtu šo spēli no citām. Kā norāda autori, tā kā iedvesma ir gūta no “Gwent: The Witcher Card Game”, tad vistuvākā spēles mehānika ir tieši tās videospēles beta versijai, kura vairs nav pieejama. “Tomēr, neskatoties uz līdzīgiem noteikumiem, abas spēles ir pilnīgi atšķirīgas, jo starp tām ir viena būtiska atšķirība, t.i., “The Art of War: Card Game” ir galda spēle.”

Kā norāda Sergejs, izstrādājot spēli “The Art of War: Card Game”, svarīgi bijis, lai spēles laikā nav nepieciešami papildrīki, lai sekotu līdzi spēles gaitai, un spēlētāji paši varētu ērti rēķināt gājienus, kas videospēles gadījumā izpaliek, jo nav iespējams veikt darbības, kuras neatļauj noteikumi. “Videospēles gadījumā programma uzņemas visu noteikumu ievērošanu un pareizo spēles gaitu, bet galda spēlē spēlētāji var paļauties tikai uz sevi. Mēs apzināti nevēlējāmies, lai mūsu spēle tiktu spēlēta kā, piemēram, “Yu-Gi-Oh!”, kas ir laba un populāra galda kāršu spēle, bet kurā viena spēlētāja gājiens var ilgt vairākas minūtes, un visas darbības ir grūti izsekot.”

No tik populārajām “Yu-Gi-Oh!” un “Magic: The Gathering” kāršu spēlēm “The Art of War: Card Game” atšķiras ar to, ka tās kārtis nav kolekcionējamas. Spēle ir vērsta uz “taktisku domāšanu, jautru un interesantu laika pavadīšanu kopā ar ģimeni vai draugiem.” Būtiski arī uzsvērt, ka to iespējams spēlēt maksimāli četriem spēlētājiem.

Pēc spēles autoru domām tai ir plaša auditorija, jo varot interesēt gan kāršu spēļu cienītājus, gan tos, kam patīk spēlēt spēles kopā ar ģimeni, gan lojālos “vecās Gwent” spēles spēlētājus.

Spēlei ir paredzēti arī divi paplašinājumi, kuros tiks iekļauta jauna spēlējamā frakcija un papildus kārtis, kuras neietekmēs spēles mehāniku, bet radīs lielāku izvēli un pavērs ceļu jaunām taktikām spēles gaitā, kuras nav iespējamas pamata spēlē. Otrais paplašinājums paredz kampaņas režīmu, iekļaujot misijas.

Noslēdzoties kampaņai, autori cer, ka spēli būs iespējams iegādāties arī galda spēļu veikalos un spēles mājaslapā.

 

Galda spēļu veidotāji “CNB Games” uzsāk pūļa finansēšanas kampaņu “Indiegogo” vietnē. image 1 Galda spēļu veidotāji “CNB Games” uzsāk pūļa finansēšanas kampaņu “Indiegogo” vietnē. image 2 Galda spēļu veidotāji “CNB Games” uzsāk pūļa finansēšanas kampaņu “Indiegogo” vietnē. image 3 Galda spēļu veidotāji “CNB Games” uzsāk pūļa finansēšanas kampaņu “Indiegogo” vietnē. image 4

Autorizācija

Lietotājs

Parole


Reģistrēties Aizmirsu paroli