Ziņas

Janvāra izskaņā tiešsaistē notiks spēļu izstrādes pasākums “Global Game Jam Latvia”

Janvāra izskaņā tiešsaistē notiks spēļu izstrādes pasākums “Global Game Jam Latvia”

LSIA, 19.01.2022

No 20.-30. janvārim notiks ikgadējais spēļu izstrādes pasākums “Global Game Jam”. Lai arī vēsturiski tas ir pasaulē plašākais šāda veida pasākums, kurš vienlaicīgi notiek simtiem dažādās fiziskās lokācijas vietās visā pasaulē, arī šogad, līdzīgi kā aizvadītajā gadā, tas pamatā tiek organizēts attālināti (Covid-19 izraisītās pandēmijas ierobežojumu dēļ). “Global Game Jam” Latvijas dalība tiks organizēta un vadīta “Discord”, kā arī tiks rīkotas tiešraides LSIA “Twitch” kanālā.

Dalība spēļu izstrādes pasākumā ir bez maksas un tas paredzēts ikvienam interesantam, kurš sasniedzis 18 gadu vecumu, ar mērķi gūt prieku no spēļu izstrādes procesa, neatkarīgi no prasmēm. Tiek aicināti arī tie interesenti, kuriem nav pamata zināšanu par to, kā top spēles. Mainoties pasākuma formātam (ap 80% no visām dalības vietām tiek organizētas attālināti), tēma ir zināma jau iepriekš un ir iespēja pirms oficiālās atklāšanas piedalīties dažādos atklāšanas tiešsaistes pasākumos un iepazīties ar nosacījumiem par to, kā tas tiks organizēts, lai sniegtu dalībniekiem kopības sajūtu un palīdzētu atrast līdzdomātājus savas idejas īstenošanai, vai, lai pievienotos citai idejai un kopā to realizētu. Latvijā oficiālā atklāšana notiks 28. janvārī, saglabājot iepriekšējo gadu tradīcijas, kad dalībnieki “džemoja” 48 stundu garumā. Reģistrējoties “Global Game Jam Latvia” vietnē, saņemsiet detalizētāku informāciju par pasākuma norises gaitu.

Pasākuma programma:

28. janvāris.

17:00 Atklāšanas ceremonija LSIA “Twitch” kanālā.

18:00 Ideju prezentācija.

19.00 Komandu izveidošana un darbs pie spēlēm.

29. janvāris.

11.00 Beigu termiņš spēles lapas izveidošanai “Global Game Jam” lapā.

17.30 Twitch kanāla tiešraides sākums.

18.00 Spēļu progresa demonstrācijas.

19.00 Otrās dienas “Twitch” tiešraides noslēgums.

30. janvāris.

15.00 Spēļu iesniegšanas termiņa beigas.

16.00 Fināla “Twitch” tiešraides sākums.

16.30 Spēļu prezentācijas.

19.00 “Global Game Jam 2022” tiešraides noslēgums.

Pasaulē pirmais “Global Game Jam” notika 2009. gadā ar 1600 dalībniekiem no 23 valstīm un ar katru gadu augot dalībnieku skaitam, kļuvis par pasaulē lielāko klātienes spēļu izstrādes hakatonu. 2021. gadā tas bija pulcējis jau 28 825 dalībniekus no 104 valstīm un 585 reģistrētajām lokācijas vietām. Latvijā to rīko “Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācija” un tas notiks jau devīto reizi, aizvadītajā gadā pulcējot 63 dalībniekus un radot 15 jaunas spēļu idejas.

Autorizācija

Lietotājs

Parole


Reģistrēties Aizmirsu paroli