Ziņas

Latvijas spēļu izstrādes decembra apskats

Latvijas spēļu izstrādes decembra apskats

Linda Strazdiņa, 06.01.2021

Gada izskaņa ir bijusi samērā klusa Latvijas spēļizstrādē. Starp pēdējiem spēļu atjauninājumiem un ziemas izpārdošanām, atliek vien daži notikumi, kurus pieminēt un gamedev.lv komanda cer, ka nākamais gads būs notikumiem ražīgāks.

Jau novembrī ziņojām, ka spēlei SpiderHeck gaidāma Steam lapa, kopš decembra tā ir publiski pieejama un droši to varat ievietot savos vēlmju sarakstos. Spēlei precīzs publicēšanas datums nav norādīts, vien tas, ka tā gaidāma 2021. gadā.

Pikseļmākslinieks Nauris Amatnieks sniedza interviju lielākajam pikseļmākslinieku kopienas portālam Pixeljoint par savu spēļu izstrādes pieredzi un to publicēšanu Steam veikalā, pikseļmākslu, un darbības gaitām pašlaik. 

Decembrī viņš arī izveidoja resursu paku ar zinātniskās fantastikas un kosmosa tematiku, kuru varat iegādāties viņa itch.io profilā. 

SIA Fufla spēlei “Vārdu Kaujas”, kuras aizsākumi meklējami teju vai pirms desmit gadiem portālā draugiem.lv, ir izdota mobilā versija, to varat meklēt gan App Store, gan Google Play veikalos. Spēle ir latviešu valodā, spēlējama tiešsaistē ar vairākiem spēletājiem, kurus varat izvēlēties. Tie var būt gan svešinieki, gan no draugu loka, lai cīnītos par to, kurš ir acīgākais un spēj pamanīt punktiem vērtīgākos vārdus no dotajiem burtiem.

Tas arī viss, ja esam palaiduši garām ko ievērības cienīgu, priecāsimies par ziņu un to pievienosim.

 

Līdzīgi raksti:

Autorizācija

Lietotājs

Parole


Reģistrēties Aizmirsu paroli