Ziņas

Latvijas spēļu izstrādes februāra apskats

Latvijas spēļu izstrādes februāra apskats

Linda Strazdiņa, 02.03.2021

Spēļu relīzes.

Intentio "Education Game Studios" "Steam" veikalā publicēja "Zoo World VR". Spēle piedāvā caur virtuālo realitāti ielūkoties planētas daudzpusīgajā sugu daudzveidībā un palīdzēt jauniegūtajiem četrkājainajiem draugiem, pildot dažādos izaicinājuma uzdevumus.

Zoo World VR

“Pahris Entertainment” veidotajai “Space Wreck” tika publicēta demo versija. Tā veidota, vadoties pēc klasiskām izometrisko lomu spēļu tradīcijām. Spēlē ir iespēja izvēlēties jebkuru varoni un spēlēt kā vien vēlaties, izmantojot sava varoņa stiprās puses un apejot vājās, kā arī ar saviem lēmumiem ietekmēt spēles pasauli un izpildīt uzdevumus vairākos veidos, nonākot pie dažādiem spēles nobeigumiem.

Pasākumi

Kā jau ierasts, katra mēneša otrajā trešdienā notiek gamedev.lv meetups, arī šomēnes tas notika attālināti ar Zoom starpniecību. Tajā Marošs Borjo pastāstīja par Slovākijas spēļizstrādātājiem, Laura Vilsone iepazīstināja ar “Baltic Explorers” projektu un noslēgumā Elviss Strazdiņš vadīja diskusiju par videospēļu tendencēm.

Tika paziņotas aizvadītā gada labākās spēles astoņās nominācijās. Par Latvijas gada spēli 2020 tika atzīta “Area 86” no “Simdevs”. Pirmo reizi tika apbalvota arī “Labākā konsoļu spēle” un “Labākā džemu spēle”. Plašāk par “Latvijas spēļu gada balvu 2020” varat lasīt šajā rakstā.

Balva tika pasniegta arī gada industrijas personai un to saņēma Guntis Pontags, “Estoty” līdzdibinātājs.

Darba piedāvājumi

“Coldwild Games” spēlei “Luna's Fishing Garden” meklē rakstnieku, kurš palīdzētu izveidot spēles sižeta līniju, varoņu raksturojumus un uzdevumus. 

"Ekonomikas un kultūras augstskolas" studiju programma “Datorspēļu dizains un grafika” meklē 2D datorspēļu programmēšanas un modelēšanas kursa pasniedzēju. Interesentiem sazināties ar studiju programmas direktoru Kasparu Šteinbergu (kaspars.steinbergs@eka.edu.lv).

Latvijā lielākais viedtālruņu spēļu izstrādātājs, kura spēles iekaro "iOS" un "Android" topu virsotnes ar vairāk kā miljons lietotājiem, “Estoty” aicina pievienoties vecāko spēļu programmētāju un 3D mākslinieku.

"Hypercell Games”, kuri ir labi zināmi ar spēli “Sand Balls”, paplašinot savu komandu, meklē viedtālruņu relīžu inženieri.

 

Autorizācija

Lietotājs

Parole


Reģistrēties Aizmirsu paroli