Latvijā

Pašmāju radītā mobilā spēle Swipe Bo gūst popularitāti Latvijā

Pašmāju radītā mobilā spēle Swipe Bo gūst popularitāti Latvijā

Linda Strazdiņa, 27.11.2012

Estoty kompānijas paspārnē, Latvijā tapusi jauna spēle App Store tirgum – Swipe Bo. Spēle ir par tās varoni Bo, kuras notikumi norisinās spēles varoņa sapnī. Tās galvenais uzdevums ir palīdzēt Bo sakrāt spēlē atrodamās atslēgas, lai atvērtu portālu, kurš aizved uz nākošo spēles līmeni un šobrīd tādi ir pieejami 80. Dažādos spēles līmeņos atrodami arī interaktīvi elementi: portāli, caur kuriem iespējams teleportēties no vienas vietas uz otru un bīdāmi bloki, kuri palīdz atrast noslēptus spēles elementus. Spēli interesantāku padara arī domāšanas elements, kurš nosaka, ka, ja spēles līmenis tiks paveikts ar pēc iespējas mazāk gājieniem, spēlētājs tiks apbalvots ar attiecīgu kausu: zelta, sudraba vai bronzas. Ja spēles līmenis šķiet par grūtu, to ir iespēja arī izlaist.

Spēli kopumā izstrādājusi divu cilvēku komanda, kura sastāv no viena mākslinieka – Artūra Cimmermana un spēles programmētāja – Vasilija Siņicina. Galvenais spēles idejas autors Guntis Pontags. Lai spēle iegūtu arī baudāmu skanējumu, tika pieaicināts arī mūziķis – Jevgenijs Načiss. Kopumā tās izstrāde prasīja vienu ar pusi gadu.

Arī nesen kā aizvadītajā Riga App Show 2012 izstādē, kurā mūsu stendā izstādījām arī šo spēli, tā guva lielu atsaucību, jo īpaši bērnu vidū, kuri ātri un intuitīvi apguva spēles galvenos principus, neiedziļinoties detalizētā aprakstā un pamācībā. 

Spēle ir pieejama uz iPhone un iPad ierīcēm, iPhone versija ir bezmaksas, bet iPad versija maksā 0,99$ centus, jeb aptuveni ~0,50 santīmus. Spēle App Store tirgū tika publicēta oktobra sākumā un šobrīt tā uz abām ierīcēm kopā ir lejupielādēta vismaz 35 000 reižu. Līdz šim spēle galvenokārt guva popularitāti Ķīnas tirgū, tomēr spēles idejas autors Guntis neslēpj, ka kopš publicitātes lielākajos tehnoloģiju ziņu portālos, tā ir guvusi arī ievērojami popularitāti un interesi latviešu auditorijas vidū. 27. novembra Latvijas kopējā App Store tirgū tā pakāpusies līdz pat 6. vietai, spēļu kategorijā 4. vietā un kategorijā, kurā apkopotas spēles bērniem, augstajā 1. vietā.

Piedāvājam apskatīt arī mūsu veidoto spēles video apskatu!

Pašmāju radītā mobilā spēle Swipe Bo gūst popularitāti Latvijā  image 1 Pašmāju radītā mobilā spēle Swipe Bo gūst popularitāti Latvijā  image 2

Līdzīgi raksti:

Autorizācija

Lietotājs

Parole


Reģistrēties Aizmirsu paroli