Ziņas

Rafaels Sotrons : "NOEGO : radošums, kas kalpo spēlei un spēlētājam"

Linda Strazdiņa, 10.05.2014

13. maijā aicinām uz tikšanos ar spēļu izstrādātāju no Francijas – Rafaelu Sotronu. Tikšanās notiks plkst. 14.50 Ideju vingrotavas ietvaros (RTU radošo industriju centrā, Āzenes ielā 18) un plkst. 17.00 Spīķeros, Demola Latvia telpās (Maskavas ielā 10, 2. stāvā)

Rafaels Sotrons ir neatkarīgās franču videospēļu sabiedrības NOEGO līdzdibinātājs un videospēļu dizaina grafiķis. NOEGO ir raksturīga spēles un spēlētāja izvirzīšanu priekšplānā. Sabiedrība NOEGO dibināta 2013. gadā, tās darbība ir vērsta uz tādu spēļu radīšanu, kas piedāvā bagātu un unikālu virtuālo pasauli. NOEGO izstrādā spēles, izmantojot tikai pašu intelektuālo īpašumu (intellectual property), to gamma un pārstāvētie žanri ir ļoti daudzveidīgi. Pateicoties NOEGO radošajai komandai, tā var pilnībā īstenot grafisko dizainu 2D/3D formātos, veidot programmas un spēļu dizainu. 

Pirmās radītās spēles - LEVEL 22 un Gary’s Misadventures – izpelnījušās kritiķu atzinību par vieglo pielietojumu un komiskajiem akcentiem. Tās nominētas Game Paris Awards un ieguvušas 5. vietu Slide DB Year Awards, kas piešķir balvas labākajām mobilo tālruņu un planšetdatoru spēļu aplikācijām. 

Sabiedrība NOEGO turpina meklēt jaunus ceļus ne tikai grafiskā dizaina un gameplay, bet arī ekonomiskā un tehnoloģiskā modeļa virzienā.

Plkst. 14.50 – Trešā Ideju vingrotava

Rafaels Sotrons iepazīstinās ar Francijas videospēļu tirgus struktūru un sabiedrības NOEGO paveikto radošā videospēļu dizaina jomā.

Plkst.17.00 – 19.00 Lekcija

Rafaels Sotrons detalizētāk iepazīstinās ar Francijas videospēļu tirgus struktūru, pasaules tirgus tendencēm un videospēļu nozares attīstības perspektīvām. Lekcijas norisināsies franču valodā ar tulkojumu latviešu valodā.

Papildu informācija Francijas institūta mājas lapā: www.institut-francais.lv un www.radilatvija.lv

Līdzīgi raksti:

Autorizācija

Lietotājs

Parole


Reģistrēties Aizmirsu paroli