Ziņas

Latvijas Spēļu gada balvas 2016 rezultāti

Latvijas Spēļu gada balvas 2016 rezultāti

Linda Strazdiņa, 16.01.2017

11. janvārī Microsoft Latvia telpās notika “Latvijas Spēļu gada balvas 2016” rezultātu paziņošana un apbalvošana. Šogad Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācijas redzes lokā nonāca teju vai 40 spēles, kuras publicētas 2016. gadā, tajā skaitā galda spēles. Galvenie nosacījumi, lai pretendētu uz balvu: spēle publiskai pieejamībai ir publicēta 2016. gadā un uzņēmumam, ar kura vārdu tā publicēta, jābūt reģistrētam Latvijā. Ņemot vērā spēļu daudzveidību, tika nolemts pasniegt balvu Latvijas gada datorspēlei un galda spēlei atsevišķi, kā arī tika izveidotas vairākas atsevišķas kategorijas. 

Pēc žūrijas kopvērtējuma par Latvijas gada spēli 2016 tika atzīta Roboball un Latvijas gada galda spēle 2016 – Mission to Mars 2049. Labākā spēles grafika – Blitzy, labākā spēles skaņa – Bemoji Jump, labākā spēlējamība (gameplay) – Frequent flyer, gada viedtālruņu spēle – Blitzy, gada PC spēle – Blades of Righteous.

Vērtēšanas žūrija sastāvēja no sešiem nozares pārstāvjiem – Āris Kļaviņš – Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācijas biedrs, Andrejs Peļipenko – Madsword galvenais programmētājs, Reinis Rinka – interesējas par stāsta veidošanu ar spēļu palīdzību, rakstnieks, režisors, Aivars Bondars – Next Level spēļu dizaineris, Gints Gailītis – datorspēļu izstrādātājs.

Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācija pirmo reizi arī apkopoja un prezentēja datus par spēļu nozari Latvijā. Kopumā no iegūtajiem datiem iespējams secināt, ka nozares uzņēmumu kopējais apgrozījums 2016. gadā sasniedza 6,06 miljonus eiro un kopējā uzņēmumu peļņa bija 571,64 tūkstoši. Pēc uzņēmumos reģistrēto darbinieku skaita, Latvijā ir vismaz 200 spēļu izstrādātāju. Vislielākie ieņēmumi gūti no mobilo platformu spēlēm – 53%, tām seko galda spēles ar – 18%, sociālās spēles ar 13%, un atlikušos 16% sastāda dažādu citu platformu spēles. Lielākie spēļu izstrādes uzņēmumi Latvijā ir InnoWate, Brain Games, Amber Games un Estoty.

Pēc NewZoo Global Games Market pētījuma datiem Latvijas iedzīvotāji datorspēlēm atvēlējuši 22 miljonus eiro, kas ir 13,50 eiro uz vienu iedzīvotāju. Pēc datorspēļu pārdošanas rādītājiem uz vienu iedzīvotāju Latvija atrodas 42. vietā pasaulē.

Latvijas Spēļu gada balvas 2016 rezultāti image 1 Latvijas Spēļu gada balvas 2016 rezultāti image 2 Latvijas Spēļu gada balvas 2016 rezultāti image 3 Latvijas Spēļu gada balvas 2016 rezultāti image 4 Latvijas Spēļu gada balvas 2016 rezultāti image 5 Latvijas Spēļu gada balvas 2016 rezultāti image 6

Līdzīgi raksti:

Autorizācija

Lietotājs

Parole


Reģistrēties Aizmirsu paroli