Ziņas

“Latvijas Spēļu gada balva 2022” laureāti

“Latvijas Spēļu gada balva 2022” laureāti

Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācija, Kristiāna Bumbiere, 18.04.2023

Lai apbalvotu labākās Latvijā izstrādātās spēles un sniegtu atzinību izstrādātājiem, novērtējot paveikto un izceļot ieguldījumu Latvijas spēļu nozares attīstībā, jau vairākus gadus tiek rīkots pasākums “Latvijas Spēļu gada balva”.

Šogad, marta nogalē Latvijas Universitātes telpās, Jelgavas ielā 3, tika svinīgi aizvadīta “Latvijas Spēļu gada balva 2022”, kurā tika paziņotas un apbalvotas 2022. gada labākās Latvijā izstrādātās spēles. “Latvijas Spēļu gada balva 2022” organizē Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācija (LSIA) sadarbībā ar LU Datorikas fakultāti. 

Apbalvojumi tika pasniegti astoņās kategorijās, un darbus vērtēja neatkarīgs žūrijas sastāvs, ko šogad veidoja pieci žūrijas komisijas locekļi - ievērojami spēļu industrijas pārstāvji un universitāšu reprezentanti.

Intriģējoša spēle, kas ļauj iejusties 18.gadsimta detektīva lomā - "Case of the Golden Idol" tika atzīta par 2022. gada spēli, kā arī ieguva nomināciju “Gada mākslinieciskais dizains”

Nominācijā “Gada jam spēle” balvu saņēma spēle, kas ievelk robotu pasaulē - “I'm not a robot”

Daudzspēlētāju spēle “SpiderHeck” laurus plūca vairākās kategorijās, saņemot balvu par nominācijām “Gada spēles dizains”, “Gada skaņa un mūzika” un “Gada PC spēle”

Apbalvojumu nominācijā “Gada mobilā spēle” saņēma interesanto radību spēle “Zeeverse”.

Par Gada konsoles spēli kļuva virtuālās realitātes frizētavas spēle “Shave & Stuff”

Kopumā Latvijas Spēļu gada balvai 2022 tika pieteikta 21 spēle 8 nominācijās. 

Priecājamies, ka Latvijā top konkurētspējīgas spēles un pateicamies ikvienam, kas sniedz savu artavu spēļu nozares attīstībai Latvijā.

“Latvijas Spēļu gada balva 2022” balvu pasniegšanas ceremonijas ierakstu vari skatīt šeit.

Līdzīgi raksti:

Autorizācija

Lietotājs

Parole


Reģistrēties Aizmirsu paroli