Ārzemēs

3D objektu ieskenēšana ar Light Stage

3D objektu ieskenēšana ar Light Stage

Elviss Strazdiņš, 21.02.2010

Mājaslapa: http://www.lightstage.com/

3 dimensiju skeneris. Izklausās nereāli? Te būs tehnoloģija, kas to spēj - šogad Academy of Motion Picture Arts and Sciences apbalvojumu ieguvusī Light Stage. Šī tehnoloģija ieskenē objektus izmantojot kameras, kas izkārtotas sfēras formā un skenē objektus ik pa laikam apgaismojot objektus. Pie tam objekti tiek ieskenēti ar vismām tekstūrām.

Pati tehnoloģija gan nav nekas jauns, video industrijā tā tiek izmantota nu jau 8 gadus. Pagaidām gan tehnoloģija tiek izmantota tikai filmām, taču ar laiku tā noteikti ielauzīsites arī spēļu industrijā. Pie populārākajiem filmu nosaukumiem, kas izmantojuši Light Stage pieder: Spiderman II & III, Superman Returns, King Kong, Hancock and the Curious Case of Benjamin Button.

Kā pēdējais no jaunumiem saistībā ar šo tehnoloģiju ir Alekseja Vlasova viedeo, kurā viņš parāda, kā rekonstruēt objektus no fotogrāfijām. Līdz ar to paveras iespēja ieskenēt objektus izmantojot mājas kameru, pie tam attēliem nav jābūt regulāriem, jo tehnoloģija pati nosaka objekta atrašanās vietu.

Līdzīgi raksti:

Autorizācija

Lietotājs

Parole


Reģistrēties Aizmirsu paroli