Ziņas

Atskats uz gamedev.lv 2014. gadu

Linda Strazdiņa, 03.01.2015

2014. gads Latvijas gamedev'u jomā ir bijis bagāts ar dažādiem notikumiem. Līdzās nu jau arī regulārajiem un par tradīciju kļuvušajiem ikmēneša otro trešdienu meetup'iem, piedzīvojām arī daudzus citus svarīgus pasākumus. 

Sadarbībā ar Francijas institūtu bija iespēja tikties ar Rafaelu Sotronu no NOEGO, kurš mūs virspusīgi iepazīstināja ar Francijas videospēļu tirgu, pasaules tirgus tendencēm un nozares attīstības perspektīvām.

Pateicoties InnoWate un GameInsight, paralēli ikmēneša "mītapiem", notika pirmais GameDev Wednesday pasākums, kurš tiek rīkots pamīšus reizi mēnesī katrā no Baltijas valstīm, kurā spēļu izstrādātāji savās prezentācijās stāstīja par starptautiskiem panākumiem.

Arī Alberta koledža, veicinot spēļu izstrādes attīstību, rīkoja savu studentu izstrādāto datorspēļu demonstrāciju un semināru par datorspēļu izstrādi un biznesu.

Spēļu izstrādes industrija palika pamanāmāka arī no filmu industrijas puses, meklējot kopīgo un aicinot Two Eyes Film Festival ietvaros pastāstīt par Latvijā veidotām spēlēm un to saistību ar audio vizuālo mākslu. 

Kā viens no svarīgākajiem soļiem, turpmākai spēļu jomas attīstībai Latvijā, noteikti ir arī Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācijas dibināšana. Informācija par iestāšanos biedrībā sekos.

Kā vēl vienu nozīmīgu startu kam jaunam un Latvijā līdz šim nebijušam, varam minēt Baltijā pirmo Indie Game Show, kurš noteikti izstādes apmeklētājos izraisīja lielu interesi un sniedza iespēju saņemt arī pašiem dalībniekiem plašu atgriezenisko saiti īsā laikā klātienē.

Kā pēdējais gada izskaņā norisinājās vēl viens lielisks piedzīvojums visiem spēļu izstrādātājiem – Garage48 GameDev & Gamification, kas paredzēts tikai spēļu izstrādei, jaunu spēļu prototipu radīšanai. Šis bija pirmais spēlēm veltītais Garage48 pasākums, un tas noteikti norisināsies arī citās valstīs.

Paldies visiem par atsaucību aizvadītā gada notikumos! Gaidām jūsu atsaucību, un interesentu pulka augšanu arī 2015. gadā, lai tas būtu vēl notikumiem bagātāks un tik pat aizraujošs.

Līdzīgi raksti:

Autorizācija

Lietotājs

Parole


Reģistrēties Aizmirsu paroli