Ziņas

Atskats uz Global Game Jam Riga 2024

Atskats uz Global Game Jam Riga 2024

Madara Āboliņa, 31.01.2024

Janvāra pēdējā nedēļas nogalē norisinājās ikgadējais Global Game Jam. Gluži kā pagājušo gadu, Latvijā pasākums norisinājās Ekonomikas un Kulturas augstskolas telpās. Global Game Jam ir pasākums, kurā dalībnieki radošā atmosfērā izpēta idejas, iegūst jaunus kontaktus un veido spēles, kuras pašiem sagādā prieku. Šogad pasākumā piedalījās 51 spēļu izstrādātājs, kuri kopā izveidoja 20 spēles. Dalībnieku vidū bija gan iesācēji, gan pieredzējuši spēļu veidotāji. 


Šogad GGJ tēma “Liec man smieties” tika izziņota jau 20. janvārī. Kopā bija 796 džemu vietas no 102 valstīm. Spēles varēja veidot jebkādā laika periodā no 22. janvāra līdz 28. janvārim. Global Game Jam Rīga notika klasiskajā 48 stundu periodā no 26. janvāra līdz 28. janvārim. Tēmas atklāšanas straumē piedalījās Global Game Jam reģionālais organizators un Latvijas spēļu izstrādātājs Jānis Skuja.

Ieskats straumē: https://www.youtube.com/live/vuaPI2iLViA?si=JCxE8fys3kHghsIK&t=7898

Spēļu prezentācijas ir iespējams apskatīt zemāk video:

Šogad pasākumu apmeklēja daudz jaunu izstrādātāju, kuri arī izmantoja iespēju gūt zināšanas no citiem jau pieredzējušiem izstrādātājiem džema laikā. Kā arī tika turpināta 2021. gadā iesāktā tradīcija sazināties ar Velsas - Wrexham Glyndwr University džema vietu un apmainīties ar spēļu izstrādes progresu un pasākumu gaitu.

Pasākums neizpalika bez tradicionālā izdzerto RedBull bundžu torņa. Lai gan šogad pasākumā varēja just veselīgāku dzērienu un uzkodu klātbūtni.

Visas pasākuma bildes iespējams apskatīt gamedev.lv Facebook lapā


Šogad šo pasākumu atbalstīja:

Ekonomikas un Kulturas augstskola, atvēlot telpas. EKA ir pieejamas vairākas mācību programmas, tai skaitā “Datorspēļu dizains un grafika”. 
Vairāk info: https://www.augstskola.lv/?parent=756&lng=lva

Estoty, ziedojot finansējumu pasākumam. Estoty ir Latvijas vadošais mobilo spēļu izstrādes uzņēmums, kura spēles vairākkārt ir ieguvušas līderu pozīciju pasaules tirgū. Estoty spēle “My Little Universe” šobrīd ir pieejama arī uz Nintendo Switch un Steam platformām.
Vairāk info: https://www.nintendo.com/us/store/products/my-little-universe-switch/ vai https://estoty.com/games

HyperVR, ziedojot finansējumu pasākumam. HyperVR ir virtuālās realitātes spēļu izstrādātāji un publicētāji. Viņu pēdējā spēle “Pets & Stuff” ir pieejama Oculus un Steam platformās.
Vairāk info: https://pets.hypervr.games/?utm_source=hypervrpage

Paldies pasākuma rīkotājiem: 

Madarai Āboliņai, kura atkārtoti organizēja Global Game Jam Riga. 

Ērikam Līsmanim, kurš organizēja picu sagādes procesu un uzturēja kārtību pasākumu gaitā.

Kārlim Bruņeniekam, kurš iemūžināja pasākumā gūtās emocijas.

Naurim Āboliņam, kurš izveidoja reklāmas materiālus, vadīja pasākumu un sagādāja uzkodas.

GGJ dalībnieki tiek mudināti turpināt iesāktās spēles un ar tām piedalīties “Beidz Runāt Sāc Darīt”, kurš notiks pavasarī. Ja arī tev ir vēlme piedalīties Global Game Jam vai citos LSIA rīkotajos pasākumos, seko līdzi informācijai šeit: https://www.facebook.com/gamedevlv

 

Līdzīgi raksti:

Autorizācija

Lietotājs

Parole


Reģistrēties Aizmirsu paroli