Ziņas

Global Game Jam Next Latvia 2024

Global Game Jam Next Latvia 2024

Jānis Skuja, 30.01.2024

Ulbrokas vidusskolā sadarbībā ar Latvijas Spēļu izstrādātāju asociāciju no 25. līdz 26. janvārim norisinājās Global Game Jam Next - spēļu izstrādes džems, kas domāts skolēniem no 12 - 17 gadu vecumam. Ulbrokas vidusskolas pasākums šogad bija starp 16 šādiem spēļu džemiem visā pasaulē.

Spēļu džema galvenais uzdevums ir tēmas “Liec man smieties” iespaidā censties uztaisīt jebkāda veida spēli. Skolēni pasākuma laikā apguva dažādas iemaņas, lai izveidotu tās. Tika izveidotas divas spēles, viena datorspēle dotbigbang platformā un otra kāršu spēle ar atjautības un akrobātikas uzdevumiem. Visas spēles ir pieejamas Global Game Jam Next itch mājas lapā.

Datorspēle WW2

“WW2” ir pirmās personas šāvēja, jeb FPS tipa spēle, kurā jācīnās ar citiem spēlētājiem, un papildus jāizvairās no dažādām lamatām un mošķiem. Spēlē uzvar, tas, kurš ierobežotā laikā ir dabūjis visvairāk punktu. Spēle ir pieejama šeit.

Lai izveidotu FPS spēli “WW2” tika apgūts vokseļu spēļu dzinis dotbigbang, kas ir pieejams par brīvu, un bez lejupielādes. Spēli ir iespējams spēlēt vairākiem spēlētājiem reizē uz datora vai arī viedtālruņiem. Lietojot dotbigbang ir iespējams apgūt 3d vokseļu kompozīcijas veidošanu, spēles līmeņu veidošanu, programmēšanu TypeScript un tā interfeiss ir līdzīgs citiem spēļu dziņiem.

Kāršu spēle “Liec man smieties”

Kāršu spēle “Liec man smieties” aptver akrobātikas un atjautības uzdevumus, ar īpašām kārtīm, kas padara spēles gaitu neparedzamu. Spēle paredzēta vismaz 2 spēlētājiem, un būs nepieciešami vismaz 2 metamie kauliņi - viens kauliņš ar 4 šķautnēm un viens ar 20 šķautnēm.

Spēles veidošanā tika izmantotas programmas Google Slides un InkScape, kā arī gatavi resursi no Game-icons.net. Prototipēšanai tika izmantots dažāda biezuma papīrs, metamie kauliņi un šķēres.

Spēles PDF printēšanai ir pieejams šeit.

 

Līdzīgi raksti:

Autorizācija

Lietotājs

Parole


Reģistrēties Aizmirsu paroli