Termini

Boss

Boss

Elviss Strazdiņš, 26.02.2010

Kārtējais, ar spēlēm saistītā termina skaidrojums. Šoreiz tas ir vārds "boss". Spēlēs vārds boss, parasti, ir pretinieks, kas spēlē pret spēlētāju. Bosi, kā likums, ir spēcīgāki par parastajiem pretiniekiem un bieži vien atrodas līmeņa vai spēles beigās, vai arī tie sargā kādu nozīmīgu objektu. Ja spēlē bosi ir vairāki, tad, lai spēle būtu interesantāka, tie, parasti, kļūst arvien spēcīgāki, līdz pēdējam bosam, kas ir pats spēcīgākais. Pēdējais boss (final boss) arī spēlēs ir bieži lietots jēdziens. Vēlviens bieži lietots jēdziens ir miniboss, kas var parādīties līmeņa vidū un nav tik spēcīgs, kā līmeņa galvenais bosi (main boss).

Pirmā bosa parādīšanās bija 1975. gada spēlē "dnd". Dnd ir lomu spēle, kas bāzēta uz galda spēli Dungeons & Dragons. Spēlē galvenais boss bija Zelta pūķis (Golden Dragon), kas sargāja burvju lodi (orb), kas spēlētājam jāiegūst.

Pirmā arkāde, kurā parādījās boss ir 1980. gada spēle Phoenix, kas ir visuma šaušanas spēle no augšas (top-down outer space-themed shooter). Šajā spēlē boss izpaudās kā milzīgs kosmosa kuģis, kas spēlētājam jāiznīcina.

Līdzīgi raksti:

Autorizācija

Lietotājs

Parole


Reģistrēties Aizmirsu paroli