Ziņas

Beidz Runāt, Sāc Darīt 12 rezultāti

Beidz Runāt, Sāc Darīt 12 rezultāti

Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācija, 06.07.2023

No 24. marta līdz 5. maijam norisinājās konkurss “Beidz Runāt, Sāc Darīt 12”. Šogad konkursā piedalījās 16 komandas, un apmēram 25 dalībnieki vecumā no 22 - 33 gadiem.

Līdzīgi kā citus gadus, ziedotāji, kas noziedoja vismaz 1 EUR, varēja balsot par iesniegtajām spēlēm, bet šogad papildus tie, kas konkursa laikā ziedoja labdarībai, kas palīdz Ukrainai, arī tika pie balsošanas tiesībām!

Kopā balvu fondam tika saziedoti 723.00 EUR, un dažādām Ukrainas labdarībām noziedoti 206.66 EUR. Balsotāji izvēlējās ziedot šādām labdarībām:

Tika iesniegtas spēles dažādās pabeigtības pakāpēs un kvalitātē, un par labākajām tika atzītas:

  1. Project Clover
  2. Verdant Deck: Demo
  3. Dad Standing

Apbalvošanu veica Elviss Strazdiņš, kas uzsāka pirmo BRSD pirms vairāk kā desmit gadiem! Apbalvošanas ceremoniju GameDev Meetup #120 ietvaros var apskatī zemāk:

Attiecīgi pirmā vieta tika pie Castle Game Jam 2023 biļetes un 361.50 EUR naudas balvas, otrā vieta pie 216.90 EUR naudas balvas un trešā vieta pie 144.60 EUR naudas balvas! Ar visiem rezultātiem iepazīties un uzspēlēt spēles ir iespējams itch.io mājas lapā!

Vēlāk vaicājot dalībniekiem, vai tie turpinās spēles izstrādi, ar lielu prieku varam paziņot, ka lielākā daļa atbildēja, ka ir ieplānota tālākā izstrāde!
Project Clover izstrādātāji turpina aktīvi strādāt pie spēles, un plāno to izlaist Steam veikalā. Verdant Deck: Demo izteica plānus šī gada beigās vai nākamā gada sākumā jau izlaist pabeigtu versiju.
Sophophilia un My First Convention Is A Trap meklē publicētājus un veidus kā piesaistīt līdzekļus, lai pabeigtu projektus.
Settletopia izstrādātājs izteica vēlmi pēc palīdzības no citiem izstrādātājiem, lai tie padalītos ar pieredzes stāstiem un zināšanām par spēles pārdošanas procesu un birokrātisko pusi.
"Urat" - Text Adventure ir interaktīvs scenārijs lielākai spēlei pie kuras Laura Vilsone aktīvi strādā.
Life in Glory ir ambiciozs projekts, kuru izstrādātāji nākotnē redz kā daudzspēlētāju lomu spēli, kur ar veiklību un elementu maģiju varēs doties piedzīvojumos un uzveikt izaicinošus pretiniekus!
Pabeigtā stadijā ir 
PeresvetVladimira Slava izstrādāta spēle, kas ir mēģinājums aplūkot genocīdu un uz tā balstīto "mākslu" un nav domāta kā izklaidējoša spēle, bet gan šokējoša pieredze.

Kopumā liels prieks par iesniegto spēļu daudzumu un kvalitāti! Paldies dalībniekiem, ziedotājiem un organizatoriem!

Vēlamies aicināt interesentus sazināties ar BRSD 12 izstrādātājiem par palīdzības iespējām, publicēšanu un pieredzes stāstiem! Ceram redzēt jau pabeigtus projektus drīzumā!

Līdzīgi raksti:

Autorizācija

Lietotājs

Parole


Reģistrēties Aizmirsu paroli