Ziņas

"Comrades and Barons: Gates of Freedom" - datorspēle par Latvijas Neatkarības karu

"Comrades and Barons: Gates of Freedom" - datorspēle par Latvijas Neatkarības karu

Māris Ozols, 17.06.2023

1. jūnijā klajā ir nākusi Latvijas Neatkarības karam veltīta datorspēle "Comrades and Barons: Gates of Freedom". Latviešu versijā spēles nosaukums ir "Biedri un baroni. Pie brīvības vārtiem". Šī spēle ir gājienu karaspēle, kuras misijas ataino Latvijas brīvības cīņu svarīgākās militārās operācijas.

Karaspēles ir gan izklaides produkts, gan militārās vēstures izzināšanas līdzeklis, jo tās attēlo kara notikumus ne statiskā tekstā vai shēmā, bet dinamiskā veidā. Atšķirībā no lielākās daļas datorkaraspēļu, kurās noteikumi bieži vien ir grūti saprotami un aprēķini tiek slēpti no spēlētāja, "Comrades and Barons: Gates of Freedom" kaujas rezultāta aprēķins, sākumā sakopojot iespējamo kaujas iznākumu kārtis un tad izvelkot nejaušu rezultāta kārti, ir pieejams gandrīz katram.

"Comrades and Barons: Gates of Freedom" piedāvā jaunu Latvijas Neatkarības kara periodizāciju: vēsturiskās operācijas ir iedalītas sešās nodaļās. Katrā atsevišķā operācijā spēlētājs spēlē par to karojošo pusi, kura tajā brīdī atradās uzbrukumā. Spēle ļauj izjust kara ģeogrāfiju un tos šķēršļus, ar kādiem saskārās karojošās armijas.

Spēle ir spēlējama divās valodās, latviešu un angļu, un tā ir pieejama veikalā Steam





Līdzīgi raksti:

Autorizācija

Lietotājs

Parole


Reģistrēties Aizmirsu paroli