Ziņas

GameDev.lv HyperTown stendā

GameDev.lv HyperTown stendā

Jānis Skuja, 20.02.2020

Nedaudz mazāk kā pirms nedēļas gamedev.lv, sadarbībā ar HyperTown, nodrošināja stendu latviešu spēļu izstrādātājiem, lai tie varētu izrādīt savas izstrādē esošās vai jau izdotās spēles apmeklētājiem. Daži izstrādātāji HyperTown jau piedalās atkārtoti, un pēc atsauksmēm spriežot, šajā gadā tieši esot bijuši visvairāk interesentu.

Šī gada 15. un 16. februārī tika izrādītas piecas izstrādē esošas spēles: EKA studentu - Digimonu spēle Survive The Dungeon, Global Game Jam 2020 iesāktās spēles: Pieceful, That's What She Said un Medusa's Mercy, un Arrovs spēle: Depth Dropper. Kā arī tika atvēlēts dators, kurā varēja apskatīt visas latviešu spēles, kas atrodas Steam veikalā.

Survive The Dungeon

Ekonomikas un Kultūras augstskolas studenti Rihards Kurts un Rihards Lūris izstrādā spēli, kurā divi spēlētāji sacenšas par to kurš ātrāk pievarēs ar lamatām pārpildīto cietoksni. Šis platformeris liek adrenalīnam pulsēt un sacensību garam uzplaukt.

  

Pieceful

An Olive komanda Global Game Jam 2020 ietvaros iesāka veidot spēli, kurā līmeņi ir sabrukuši, lai tos izietu, spēlētājam pašam tie ir jāsaliek kopā. Uz HyperTown laiku spēle tika papildināta ar pāris grūtākiem līmeņiem, kurus izejot, izstrādātāji piedāvāja pacienāties ar olīvu!

That's What She Said

Spēle tapa, iespaidojoties no populārā šova The Office joka “That's what she said!”. Par pārsteigumu spēļu izstrādātājiem, to pozitīvi uztvēra daudz apmeklētāju. Tā ir reakcijas spēle, kurā divi spēlētāji, klausoties pavisam parastā sarunā, cenšas nospiest pogu pie divdomīgiem teikumiem.

Medusa's Mercy

Spēļu dizainerim Sīmanim uz Global Game Jam Rīga 2020 bija mērķis savākt stipru komandu un izveidot kaut ko kvalitatīvu, kas arī izdevās. Tika savākta komanda, kas sastāvēja no vairākiem programmētājiem, māksliniekiem un pat menedžera. Viņi izveidoja spēli Lovekrafta noveles Templis iespaidā, kurā bezizejā nonākušajam jūrniekam jāapmierina dzīļu dievības vēlmes, lai zemūdene tiktu salabota, pretējā gadījumā jāturpina dzīve kā zivij.

 

Depth Dropper

Arrovs jau otro gadu HyperTown piedalījās ar savu spēli Depth Dropper, jeb Dzīļu bumba. Spēle ir tikusi papildināta ar daudz jaunām bumbām un līmeņu elementiem. Dzīļu bumba no citām līdzīgām spēlēm atšķirās ar to, ka tā piedāvā daudz vairāk satura un nepārtrauc spēles gaitu ar uzmācīgām reklāmām. HyperTown laikā pat bija viens spēlētājs, kurš vairāku stundu garumā ar dzelzs pacietību izgāja arī grūtāko līmeni.

Latviešu spēles Steam

Bearslayer izstrādātājs Bool Games atvēlēja savu datoru spēlēm, kas ir pieejamas Steam veikalā. Visvairāk tika spēlētas “Flashing Lights”, “Bearslayer”, “Dude, Stop”, “Moustache Mountain” un “Seacurity Breach” spēles. Visas šīs spēles un vēl citas ir pieejamas Steam veikalā. Elviss Strazdiņš ir izveidojis speciālu Steam grupu, kurā tās visas ir arī apkopotas.

Novēlam šiem un citiem spēļu izstrādātājiem turpināt spēles attīstību un ar nepacietību gribam viņus redzēt nākamajā HyperTown pasākumā. Atgādinām, ka ir iespēja pieteikties gada balvai un konkursam BRSD, un izaicināt sevi GameHack!

Autorizācija

Lietotājs

Parole


Reģistrēties Aizmirsu paroli