Ziņas

Global Game Jam Rīga 2020 atskats

Global Game Jam Rīga 2020 atskats

Jānis Skuja, 05.02.2020

Global Game Jam Riga 2020 notika šī gada 31. janvārī septīto reizi. Šoreiz pasākums atgriezās Meža ielā 3 RISEBA apaļās ēkas telpās. Tajā piereģistrējās 106 dalībnieki, bet apmeklēja 84. Prieka pilno, bet grūto 48 stundu laikā tika izstrādātas 17 spēles tēmas “Labot” iespaidā. Spēles ir pieejamas par brīvu Global Game Jam mājaslapā ikvienam interesentam. Latvija bija viena no 118 valstīm, kas šogad piedalījās, kopā savācot vairāk kā 48 700 dalībnieku!

Šogad Global Game Jam Rīga, bez ierastajiem dalībniekiem no Latvijas, piedalījās arī dažādu tautību pārstāvji no Igaunijas APT generator un Tartu mākslas skolas, to arī apmeklēja viens viesis no ASV. Pasākums tika straumēts tiešsaistē Global Game Jam oficiālajā Twitch kanālā sadarbībā ar maei_art vairāk kā 500 skatītājiem, un trešajā dienā tika sazvanīta Polijas lokācija Katovicē.

Pasākuma detaļas pieejamas Facebook, tika aktīvi lietotas mirkļu birkas #GGJ_RIGA un #GGJ20 Twitter, vairāk pasākuma bildes ir pieejamas FaceBook albūmā un spēļu video ir pieejami YouTube.

Atgādinam, ka aicinām visus pasākuma dalībniekus un citus spēļu izstrādātājus Latvijā pieteikties HyperTown stendam! Global Game Jam Rīga 2020 spēles būs iespējams uzspēlēt 12. februārī GameDev Meetup #81 UniCon cafe!

Pirmā diena

Pirmā diena aizsākās jau no 16:00, kad sāka ierasties pirmie dalībnieki. Ap 17:00 tika atklāts pasākums. Jānis Skuja novadīja atklāšanas ceremoniju, Siim Soonsein no Tartu mākslas skolas iepazīstināja savus studentus un dalībniekus no Igaunijas, un Elviss Strazdiņš izteica ievadvārdus, pēc kuriem dalībnieki noskatījās atklāšanas video no Global Game Jam organizatoriem. Video tēma un subtitri arī tika iztulkoti latviešu valodā!

Pēc video noskatīšanās, kamēr dalībnieki apsvēra savas idejas, tos kārtīgi izkustināja fizioterapeite Anna Krustiņa no RA veselības centra.

Iesildījušies dalībnieki nāca pēc kārtas prezentēt savas lieliskās idejas auditorijas priekšā. Tika prezentātas dažādas idejas, kā spēle, kuru kontrolēt ar MIDI klaviatūru, daudzspēlētāju mobilā spēle, spēle ar pašu uzbūvētu Arduino kontrolieri, paplašinātās realitātes spēle, lai atpazītu sēnes, un citas idejas.

Ideju prezentēšana un treniņš dalībniekiem uzdzina apetīti, tāpēc tie tika pabaroti ar gardām picām. Ēriks Līsmanis parūpējās, lai visiem tiek pa pāris gabaliņiem!

Paēdušie un laimīgie dalībnieki ieņēma vietas RISEBA trešajā stāvā, sadalījās pa komandām un sāka darbu pie spēles.

Otrā diena

Dalībnieki strādāja līdz pat vēlai naktij pirmajā dienā, ka otrā diena dažiem iesākās tikai ar pusdienām, bet Margaritai Eihmanei un pasākuma organizatoram Jānim Skujam tā iesākās 09:00 no rīta ar straumēšanu Global Game Jam centrālajā kanālā, kurā tika izrādītas Rīgas telpas un apspriesti dažādi jautājumi, ko uzdeva skatītāji. Straumēšanas ieraksts pieejams maei_art twitch kanālā. 

Dalībnieku komanda ECS iesāka otro dienu ar veselīgu izvingrošanos.

Sekojot pasākuma grafikam, spēles lapas tika izveidotas Global Game Jam mājaslapā. Ap 16:00 pasākumu apciemoja LTV7 žunālists Andrejs Dmitrijevs un nointervēja vairākas komandas. Sekojam līdzi jaunumiem, lai nepalaistu garām sižetu!

Turpinājās aktīvs darbs pie spēlēm, un ap 18:00 Jānis Skuja, mudinot dalībniekus apskatīt citu spēles, dalīja kuponus vakariņām tikai tad, ja dalībnieki izpildīja uzdevumu - apskatīt un atskaitīties par vismaz 2 citu komandu spēlēm! Dalībnieku atsaucība bija lieliska, un gandrīz visi apskatījās un painteresējās par to, ko citi dara. Satraukumam nav pamata - paēst dabūja visi dalībnieki! Tas, kā otrajā dienā izstrādes stadijā izskatījās spēles, ir parādīts šajā YouTube atskaņošanas sarakstā.

Trešā diena

Pēdējā pasākuma dienā dalībnieku nogurums bija redzams, ap 12:00 tie atguva spēkus ar picu maltīti un turpināja pēdējo maratona posmu, lai iesniegtu spēles un uztaisītu īsu video prezentācijai. Ap 13:00 Jānis Skuja saņēma zvanu no Polijas, Silēzijas universitātes Katovicē, organizatori izrādīja viens otram atrašanās vietu, apsprieda projektus, un deva iespēju pasākuma dalībniekiem aprunāties vienam ar otru. Zvana ierakstu ir iespējams aplūkot Silēzijas universitātes Twitch kanālā.

Pēdējos smagos, bet prieka pilnos maratona metrus pievarot, pienāca laiks prezentācijām. Par pārsteigumu pasākuma organizatoriem, dalībnieki laicīgi iesniedza savas spēles un prezentācijas, un pasākuma noslēgums varēja sākties.

Pēc prezentācijām tika ievērota tradīcija un uztaisīta kopbilde atmiņām.

Paldies sponsoriem un atbalstītājiem: GameInsight, Estoty, BrainGames, Jagit Games, Fufla un RISEBA. Paldies pasākuma organizatoriem un palīgiem no Latvijas Spēļu Izstrādātāju asociācijas: Jānim Skujam, Ērikam Līsmanim, Madarai Āboliņai, Laurai Vilsonei, Elvisam Strazdiņam un Margaritai Eihmanei! Paldies visiem pasākuma dalībniekiem, un apsveicam visus ar kārtējo 48h spēļu izstrādes maratona pievarēšanu! Tiekamies nākamgad no 29. līdz 31. janvārim Global Game Jam 2021!

Līdzīgi raksti:

Autorizācija

Lietotājs

Parole


Reģistrēties Aizmirsu paroli