Ziņas

Latvijas spēļu izstrādes novembra apskats

Latvijas spēļu izstrādes novembra apskats

Linda Strazdiņa, 01.12.2020

Novembris iesākās ar konkursu "Mazais BRSD 2020", kurā divu nedēļu laikā, tā dalībnieki izstrādāja spēli. Konkursam bija iespēja gan pieteikt tēmu, gan balsot par sev tīkamākajām. Visvairāk balsis saņēma tēma: "pēdējā stunda". Kopumā tika pieteiktas deviņas spēles, tās vari apskatīt konkursa itch.io lapā. Ikvienam lapas apmeklētājam bija arī iespēja balsot par sev tīkamāko spēli un pirmo vietu ar punktu skaitu 4.471 (1-5 ballu sistēmā) publikas vērtējumā saņēma spēle Found You, savukārt žūrijas vērtējumā uzvaras laurus plūca spēle Last Moment Opening.

Līdz ar Mazais BRSD 2020 konkursa rezultātu paziņošanu, noslēdzās arī Global Game Jam Online Riga plakātu konkurss un LSIA YouTube kanālā tika paziņoti arī tā rezultāti un par simpātiskāko plakātu tika atzīts Ilonas Kaķītes darbs.

SpiderHeck ir viena no spēlēm, kuras izstrādes gaitām jau labu laiku aktīvi iespējams sekot līdzi dažādos sociālajos tīklos, tai skaitā Twitter vietnē. Novembrī tā paziņoja par Steam lapas izveidi, tādējādi arī apliecinot, ka spēles izstrādes nodomi ir nopietni un varam drīzumā sagaidīt arī tās relīzi. Steam lapa gan vēl nav publiski pieejama, bet solās tāda decembrī būt.

Ar dažiem tīzeriem, pavisam klusi un nemanāmi Coldwild Games izziņo jaunu spēli Luna's Fishing Garden, kura būs pieejama Steam platformā. Kā vēsta spēles apraksts, spēlē būs iespējams makšķerēt zivis, tās tirgot un par iegūtajiem līdzekļiem iekārtot dārzu ar dzīvniekiem un ūdens arhipelāgu.

Beetroot Lab paziņo, ka apvienojušies ar MMA zvaigzni Konoru Makgregoru, lai izveidotu viņu jauno spēli Dystopia: Contest of Heroes. Spēle bez maksas pieejama uz iOS un Android platformām. Apvienojoties ar šo cīkstoni, tās izstrādātāji cer piesaistīt spēlei krietni lielāku auditoriju un tajā varēs spēlēt turnīrus daudzspēlētāju režīmā un sacensties par reālām balvām. Tiek ziņots, ka šos turnīrus vadīs pats Makgregors. Uzveicot ikdienas un iknedēļas turnīrus, būs iespēja kvalificēties ikmēneša un pēc tam gada turnīram. Starp fiziskām merčendaiza balvām ar Makgregora autogrāfiem un fiziskām naudas balvām, tiek pieminēta arī tikšanās ar pašu cīkstoni.

Izstrādātājs Kristapsmadeapp izziņo spēles Troy: The Malware Fight publicēšanu Steam veikalā. Tās spēlētājam ir jāpalīdz spēles varonim Trojam 2D vidē cīnīties pret datorvīrusu un viņa izliktajiem šķēršļiem. Kad tas ir izdarīts, atklājas, ka dators nav vienīgā viņa ierīce, kura ir inficēta ar vīrusu.

Līdzīgi raksti:

Autorizācija

Lietotājs

Parole


Reģistrēties Aizmirsu paroli