Ziņas

Latvijas Spēļu Gada Balvas 2019 rezultāti

Latvijas Spēļu Gada Balvas 2019 rezultāti

Jānis Skuja, 24.10.2020

Latvijas Spēļu gada balva notika jau piekto reizi. Oriģināli tā tika plānota gada sākumā, bet COVID-19 dēļ tā tika pārcelta uz 22. oktobri. Šogad pirmo reizi gada balva notika angļu valodā un norisinājās tiešsaistē, kur to skatījās līdz pat 86 skatītājiem no visas pasaules vienlaicīgi. Tiešaistes ierakstu ir iespējams noskatīties šeit.

2019. gada balvā piedalījās visas spēles, kas pieteicās, aizpildot kādu no pieteikšanās formām, kas tika izziņotas gada sākumā, vai arī pirms pasākuma. Latvijas Spēļu gada balvai tika nominētas šādas spēles:

Šādās kategorijās:

  • Labākā datorspēle
  • Labākā viedtālruņu spēle
  • Labākā grafika
  • Labākā mūzika un skaņa
  • Labākais geimplejs
  • Latvijas Spēļu gada balva 2019

Kā arī pirmo reizi Latvijas Spēļu gada balvas vēsturē tika arī apbalvots uzcītīgākais Latvijas spēļu izstrādes industrijas virzītājs.

Tiešsaiste sākās ar žūrijas iepazīstināšanu. Šogad žūrijas sastāvā bija:

  • Nils Jakrins no Latvijas - Spēles Flashing Lights un Unity3D Asset paku izstrādātājs. Nilam tika uzticēts pasniegt balvu “Labākā grafika”.
  • Gediminas Tarasevičius no Lietuvas - Lietuvas Spēļu izstrādātāju asociācijas operāciju direktors, kā arī No Brakes Games studijas galva. Gediminas tika uzticēts pasniegt balvu “Labākā viedtālruņu spēle”.
  • Thor Gunnar Mýrdal no Vācijas - profesionāls komponists, skaņu dizaineris un dziedātājs. Thor tika uzticēts pasniegt balvu “Labākā mūzika un skaņa”.
  • Ria Gynther no Somijas - Baltic Explorers RDI speciāliste, aktīva spēļu industrijas pētniece, pasākumu organizatore un brīvprātīgā darbiniece. Ria tika uzticēts pasniegt balvu “Labākais geimplejs”. 
  • Jaakko Kemppainen no Somijas - spēļu dizaineris un Somijas pirmais reģionālais mākslinieks spēlēm kā mākslai. Jaakko tika uzticēts pasniegt balvu “Labākā datorspēle”.
  • Elviss Strazdiņš no Latvijas - Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācijas, C++ Latvia biedrību dibinātājs, profesionāls programmētājs un spēļu izstrādātājs. Elvisam tika uzticēts svarīgākais uzdevums, pasniegt pašu Latvijas Spēļu gada balvu 2019.

Pasākuma organizatore Laura Vilsone noprezentēja 2019. gada industrijas datus, kā arī pēc tam pasniedza pirmo balvu “Uzcītīgākais Latvijas spēļu izstrādes industrijas virzītājs” Latvijas Spēļu izstrādes asociācijas dibinātājam un valdes priekšsēdētājam Elvisam Strazdiņam.

Gada balva turpinājās ar balvu izsniegšanu pašām spēlēm. Svarīgi minēt, ka žūrija spēles spēlēja individuāli, tādēļ viena spēle varēja dabūt vairākas balvas, kas šajā gadījumā tā arī notika.

Balvu “Labākā viedtālruņu spēle” saņēma Battle Disc, ko izstrādā Estoty. Battle Disc spēles mērķis ir iznīcināt pretinieka bāzi, metot disku, bet neļaujot pretiniekam noķert to.

“Labākā mūzika un skaņa” apbalvojumu saņēma kāršu kolekcionēšanas, kombinēšanas un stratēģiskā izvietojuma cīņas spēle Rise of the Slime, ko veido Bunkovsky Games.

Visvairāk apbalvojumu saņēma spēle, ko izstrādājusi divu cilvēku komanda. Coldwild Games izstrādātā pārvaldības un piedzīvojumu spēle, kas norisinās pasaulē, kur dzīve notiek uz salām mākoņos, un galvenais pārvietošanas līdzeklis ir gaisa kuģi. Merchant of the Skies saņēma titulus: “Labākā datorspēle”, “Labākā grafika”, “Labākais geimplejs” un pašu galveno balvu “Latvijas Spēļu gada balva 2019”.

Apsveicam visus titulu ieguvējus un novēlam panākumus arī nākotnē! Liels paldies sponsoram Estoty un galvenajam sponsoram GameInsight! Paldies komandai, kas cītīgi strādāja, lai Latvijas Spēļu gada balva 2019 notiktu - Laurai Vilsonei, Matejam Balodim, Kristoferam Legeckim, Jānim Skujam un Elvisam Strazdiņam! Tiekamies jau pavisam drīz Latvijas Spēļu gada balvā 2020!

Līdzīgi raksti:

Autorizācija

Lietotājs

Parole


Reģistrēties Aizmirsu paroli