Latvijā

Latvijas spēļu gada balvas 2021 uzvarētāji

Latvijas spēļu gada balvas 2021 uzvarētāji

Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācija, 31.03.2022

30. martā, svinīgā apbalvošanas tiešraides ceremonijā tika paziņoti “Latvijas spēļu gada balva 2021” nomināciju uzvarētāji. Šī gada ceremoniju vadīja uzņēmuma “Rocknight Studios” dibinātājs Matejs Balodis. 

Visvairāk uzmanības, kā arī “Gada spēles” titulu šogad ieguva “Coldwild Games” veidotā spēle “Lazy Galaxy 2”. Bez gada spēles titula “Lazy Galaxy 2” saņēma vēl trīs citus apbalvojumus - “Labākais geimplejs”, “Labākā datorspēle” un “Labākā mūzika un skaņa”, šai spēlei gūstot augstu žūrijas atzinību visās tai nominētajās kategorijās.

Šis gads uzņēmumam “Coldwild Games” ir bijis īpaši ražīgs, jo ar vēl divām uzvarām kategorijās “Labākā džemu spēle” un “Labākā grafika”  sekoja viņu un uzņēmuma “Jagit Games” kopdarbs “Crown of Pain”.

Par “Labākā viedtālruņu spēle” kategorijas uzvarētāju starptautiskās žūrijas vērtējumā tika atzīta pagājušā gada nomināciju līdera uzņēmuma “Estoty” veidotā spēle “My Little Universe”.
 
Jau otro gadu tika apbalvota arī “Labākā konsoļu spēle”, šo titulu saņemot “Bunkovsky Games” veidotajai “Rise of the Slime”. 
Tika apbalvota arī kategorija “Labākā galda spēle”, kur uzvarēja Jāņa Gruntes un uzņēmuma “Brain Games” veidotā galda spēle “Neatkarības karš”, kura radīta sadarbībā ar Latvijas Kara muzeju un Aizsardzības ministriju.

Atzinība par ieguldījumu Latvijas spēļiztrādē tika izteikta Vladimiram Slavam, izvirzot viņu kā “Gada industrijas cilvēku”. Vladimirs ir spēļu izstrādātājs un uzņēmuma “Coldwild Games” īpašnieks ar vairāk kā desmit gadu pieredzi šajā industrijā. Viņa vadītais uzņēmums jau ilgstoši izstrādā komerciāli veiksmīgas un kvalitatīvas indie žanra spēles. Vladimirs šogad pirmo reizi strādājis arī kā izdevējs, publicējot viduslaiku stila datorspēli ”Crown of Pain”, ļaujot citiem spēļu izstrādātājiem veidot veiksmīgus uzņēmumus un palīdzēt viņu spēlēm atrast īsto auditoriju. 

Kopumā deviņām nominācijām tika izvirzītas 24 spēles, no kurām 5 ieguva godalgotas vietas. 2021. gadā īpaši izcēlās datorspēļu kategorija ar vairākiem spilgtiem un atmiņā paliekošiem pretendentiem no jau minētajiem uzņēmumiem “Coldwild Games” un “Estoty”, kā arī “Viking Game Studio”, “Intentio Education” un citiem neatkarīgiem spēļu izstrādātājiem. 

Šis bija septītais gads, kad Latvijā, pateicoties “Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācijai”, tiek izteikta atzinība un pasniegtas balvas Latvijas spēļu izstrādātājiem, novērtējot paveikto un izceļot viņu ieguldījumu Latvijas spēļu industrijas attīstībai. 

Šī gada uzvarētājus noteica LSIA atlasītie starptautiskie žūrijas locekļi: “Game Development World Championship” kopienas vadītājs un satura radītājs David Branco (Somija), kopienas “APT GameGenerator” valdes loceklis un uzņēmuma “Placeholder Gameworks” tehniskais vadītājs un līdzīpašnieks Ott Madis Ozolit (Igaunija), spēļu izstrādātājs un uzņēmuma “Dragon Attack” partneris Dmitrijus Babičius (Lietuva), uzņēmuma “Those Awesome Guys” spēļu izdevējs Vlad Calu (Rumānija), biznesmenis, vairāk nekā simts grāmatu autors (bizness, ētika, spēļu industrija u.c.), “Crypto Games Conference” līdzorganizētājs un organizācijas “International Game Developers Association” reģionālais koordinators Ярослав Кот (Baltkrievija), kā arī digitālo interaktīvā satura veidošanas rīku platformas “YAHAHA” satura veidotāju attiecību vadītāja Patty Toledo (Brazīlija).
 

Pilnu pasākuma ierakstu var noskatīties šeit: https://youtu.be/mQJRAF67YZ0

Latvijas spēļu gada balvas 2021 uzvarētāji image 1

Līdzīgi raksti:

Autorizācija

Lietotājs

Parole


Reģistrēties Aizmirsu paroli