Ziņas

Latvijas spēļu izstrādes jūnija apskats

Latvijas spēļu izstrādes jūnija apskats

Linda Strazdiņa, 30.06.2021

Steam platformā tika publicēta Coldwild Games spēle Luna's Fishing Garden. Kā vēsta tās izstrādātāji, tā ir īsa un mierīga spēle par makšķerēšanu un būvēšanu. Tajā varat kļūt par stāsta pasakas daļu, ķerot zivis, pārdodot tās lapsas garam un par iegūtajiem resursiem izveidot savu sapņu dārzu vai arhipelāgu. Spēlē var gan pildīt uzdevumus, gan vienkārši relaksēties tās izveidotajā pasaulē.

Coldwild Games arī izziņo par sadarbību ar Jagit Games, kurā kopīgi turpina darbu pie BRSD 10 spēles Crown of Pain. Spēle konkursā žūrijas vērtējumā ieguva otro vietu un pašlaik, pateicoties šai sadarbībai, tā ir jau pieejama Steam platformā agrīnajā versijā. Tā ir match 3 Rogue līdzīga (roguelike) spēle, kurā tās varoņi dodas uz pili, lai tiktu pie nenotveramā sāpju vainaga, kurš, kā tiek vēstīts, noņemot visas rūpes.

Pikseļmākslas cienītāji, iespējams, ir jau pazīstami ar sociālajā tīklā esošo Twitter kontu Pixel Dailies, kurš katru dienu izziņo tēmu, kuras ietvaros pārējie lietotāji atbild ar šīs tēmas izveidotajiem pikseļmākslas attēliem. Pirmo reizi tajā tika izziņota tēma saistībā ar pašmāju izstrādātāju spēli, un atkal jāpiemin Coldwild Games un šomēnes publicēto Luna's Fishing Garden. 16. jūnija uzdevums bija ilustrēt kādu no spēles galvenajiem varoņiem.

Kārlis Zābers vietnē itch.io publicēja futūristiska stila ar skatu no augšas spēles elementu setu, kuru varat izmantot savu spēļu veidošanai, to pārveidot un publicēt arī komerciālos projektos.

Latvijā vēl ne tik populāra prakse, kad reklāmas kampaņas nolūkos tiek izveidota arī speciāla spēle. Ozola un Prusax kopdarbam LIELAIS FLEXXX mūzikas jomā noteikti pašmāju lauciņā ir celmlauži un publicēja spēli ar tādu pašu nosaukumu, kura pieejama Google Play veikalā.

Hobija spēļu izstrādātājs ar segvārdu GGBot Google Play veikalā publicēja bezgalīgās skriešanas (endless runner) spēli Bot runner.

Spēlei Comrades and Barons: Gates of Freedom izveidota spēles lapa vietnē Steam, kura tiek veidota kā kara spēle par Latvijas Neatkarības karu, un varat to pievienot savam vēlmju sarakstam.

Galda spēļu izstrādātāji un izdevēji Brain Games paziņo par Latvijā pirmās galda spēļu kafejnīcas atvēršanu Brain Games Cafe, tā durvis plašākai publikai solās vērt vaļā otrajā jūlijā Aspazijas Bulvārī 24, Rīgā. Kafejnīcā solās būt spēļu bibliotēka ar vairāk kā 400 spēlēm, zinošiem darbiniekiem, kuri palīdzēs iemācīties jaunas spēles, un dzērieniem, kurus varēsiet malkot spēļu laikā.

Beetroot Lab veidotā spēle Dystopia: Contest of Heroes priecājas paziņot par 1 miljonu spēles leupielādēm, ar ko noteikti apsveic arī gamedev.lv komanda.

Kristapsmadeapp 3D platformera spēlei Stone Guardian izveidoja Steam lapu. Spēle ir par burvju pasauli, kurā tās varinom sargam ir jāatrod pazudušais akmens. Spēles publicēšanas datums vēl nav izziņots, tomēr to varat ievietot savos Steam vēlmju sarakstos un sekot līdzi tās paziņojumiem.

Autorizācija

Lietotājs

Parole


Reģistrēties Aizmirsu paroli