Ziņas

Tiek paziņoti konkursa "Beidz runāt, sāc darīt 10" uzvarētāji

Tiek paziņoti konkursa "Beidz runāt, sāc darīt 10" uzvarētāji

LSIA, 13.05.2021

“Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācijas” rīkotā konkursa “Beidz runāt sāc darīt 10” konkursa uzvarētāju spēlēm kļūst “Centurion Rex” žūrijas balsojumā un “Golden Idol of Xenopolis” publikas vērtējumā. Speciālo balvu no uzņēmuma “Estoty” saņem spēle “Break the Block”.

Konkurss notika mēneša garumā un noslēdzās 2. maijā. Spēles vērtēja gan žūrija, gan naudas balvas ziedotāji (publikas vērtējums). Šogad konkursam tika pieteiktas 16 spēles, kas kopumā vērtējami ļoti pozitīvi, jo salīdzinot ar “BRSD 9”, šogad tie ir par pieciem spēļu projektiem vairāk. 

Konkursa organizētāji arī norāda, ka šogad līdz pēdējam brīdim šaubījās par iesniegto spēļu skaitu. “Bijām domājuši, ka būs pieteiktas piecas līdz 10 spēles, bet pašā pēdējā konkursa dienā, pat pēdējā stundā šis skaits strauji uzauga līdz 16”.

Jānis Skuja norāda, ka tā pat kā citus gadus, ļoti raksturīgi, ka topa augšgalā nonāk spēles, kuras ir vairāk spēlējamas un pēdējās vairāk paliek tās, kuras ir tehniskāki spēļu demo. 

Uzvarētāji tika paziņoti GameDev Meetup #96 YouTube tiešraidē.

Žūrijas vērtējumā pirmās trīs vietas ieguva naudas balvas ar kopējo summu 1000 EUR un tā tika sekojoši sadalīta:

1. Vieta. Centurion Rex. (500 EUR)

Centuriion Rex

2. Vieta. Crown of Pain. (300 EUR)

Crown of Pain

3. Vieta. Dagger of Darkness (200 EUR)

Dagger of Darkness

Konkursa žūriju veidoja spēļu izstrādātāji no četrām valstīm: Sebastians Larsons (Zviedrija), Jonas Kopka (Vācija), Raivis Perijs (Latvija) un Craig Zacoks (ASV).

Konkurss gadu no gada ir bijis unikāls ar iespēju ziedot balvu fondam un ikviens, kurš ziedoja vismaz 1 Eur, varēja piedalīties publikas balsojumā. Šogad konkursu atbalstīja 10 ziedotāji, kuru kopējā saziedotā summa sastādīja 470 EUR un pēc viņu balsojuma šī saziedotā summa tika sadalīta sekojoši:

1. Vieta. Golden Idol of Xenopolis (282 EUR)

Golden Idol of Xenopolis

2. Vieta. Centurion Rex (141 EUR)

Centuriion Rex

3. Vieta. Break the Block (47 EUR)

Break the Block

Gan žūrijas vērtējuma, gan publikas balsojuma uzvarētājiem LSIA sniegs finansiālu atbalstu spēļu publicēšanai kādā no spēļu veikaliem (Steam, Google Play, App Store), ar nosacījumu, ka spēle publicēšanai tiek sagatavota līdz šā gada 31. jūlijam.

Uzņēmuma “Estoty” speciālās balvas ieguvējs “Break the Block” tiek pie iespējas un atbalsta spēles publicēšanai Google Play un/vai Apple App Store veikalos, spēles mārketinga materiālu izveides un 500 EUR budžeta tās reklamēšanai Google Play un/vai Apple App Store veikalos. Zīmīgi, ka spēles autoram, kā viņš norādīja apbalvošanas straumē, šī ir pirmā spēle, kuru izveidojis, un ir pateicīgs par šādu iespēju jaunajiem izstrādātājiem.

Par “BRSD”.

Konkurss tika rīkots desmito reizi un tas ir vienīgais ikgadējais video spēļu izstrādes konkurss Latvijā. To rīko Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācija ar mērķi mudināt ikvienu spēļu izstrādes entuziastu publicēt savus spēļu projektus un dalīties ar tiem plašākai publikai, lai saņemtu par tiem atsauksmes un mudinājumu turpināt darbu tālāk. Lai neierobežotu izstrādātājus, konkurss netiek limitēts ar tēmu, vai jebkādiem citiem tehniskiem ierobežojumiem.

Šī gada konkursa galvenie organizētāji bija Jānis Skuja un Jāzeps Rutkis. Viņi arī norāda, ka "Centāmies BRSD veidot pēc tradīcijām, un tai pat laikā atjaunot ar logo/izskata ziņā, un jaunu platformu itch.io, kur spēles autori var brīvāk izpausties savas spēles lapas veidošanā un saņemt plašāku atgriezenisko saikni”.

Konkurss tika rīkots ar “GameInsight”,  “Estoty” un ziedotāju atbalstu.

 

Līdzīgi raksti:

Autorizācija

Lietotājs

Parole


Reģistrēties Aizmirsu paroli