Ziņas

Latvijas spēļu izstrādes septembra apskats

Latvijas spēļu izstrādes septembra apskats

Linda Strazdiņa, 02.10.2021

"Pocket Gamer" vietnē tika publicēts 2020. gada mobilo spēļu izstrādātāju top 50, kurā 50. vietu ieņēma arī Game Insight. Topa veidotāji norāda, ka tā veidošanā ņemti vērā ne tikai ieņēmumi un spēļu kvalitāte, bet arī to iespējamais potenciāls, ieguldījumi nākotnē, norādot uz jaunām un aizraujošām perspektīvām, drosmīgām rīcībām un iespaidīgu izaugsmi. Uzņēmuma galvenais ofiss atrodas Lietuvā ar filiāli Latvijā. Pēdējā laikā tas fokusējas uz spēli Guns of Boom, kuras lejupielāžu skaits mērāms virs 60 miljoniem.

Spēļu izstrādātājs ar segvārdu Neverjam nāca klajā ar paziņojumu, ka viņa veidotā spēle SpiderHeck ar nākamo gadu būs pieejama uz PlayStation, Xbox un Switch konsolēm. Kopš septembra, spēlei Steam vietnē ir pieejama arī demo versija. Kļuvis zināms arī, ka spēle tiks publicēta ar tinyBuild izdevēja atbalstu, kurš 2019. gadā atvēra ofisu arī Rīgā, kur viens no mērķiem tika izvirzīts spēļu portēšana uz konsolēm.

No 24. līdz 26. septembrim, Jūrmalā notika šogad Baltijā vienīgais klātienes ar spēlēm saistītais festivāls Game Wave Festival. Tajā bija iespēja klausīties industrijas speciālistu lekcijas, parādīt savu spēli izstāžu zālē, meklēt B2B sadarbības partnerus un piedalīties spēles prezentēšanas (pitching) sesijās. Līdzās festivālam, paralēli notika arī klātienes spēļu izstrādes džems (game jam).

Sadarbojoties Aizsardzības ministrijai, Latvijas Kara muzejam un SIA Brain Games Publishing, tapusi galda spēle Latvijas Neatkarības karš 1918 – 1920. Spēles pamatā ir Latvijas Neatkarības kara notikumi, un tā sastāv no trim dažādiem scenārijiem, kuri ataino kādu no Latvijas Neatkarības kara posmiem. Līdz 4. oktobrim spēle pieejama iepriekšpārdošanā un to iespējams izmēģināt Brain Games Cafe.

Coldwild Games spēle Luna's Fishing Garden kopš septembra pieejama arī Nintendo Switch veikalā. Kopš šā gada 16. jūnija tā bijusi pieejama Steam ar kopumā ļoti labām spēlētāju atsauksmēm.

Šomēnes arī viena no senākajām Game Insight spēlēm Airport City varēja lepoties ar 10 gadu svinībām tās pastāvēšanas vēsturē. Lai arī spēle ir izstrādāta Game Insight Lietuvas filiālē, uzņēmuma otrs ofiss atrodas Latvijā un tas ir gadiem atbalstījis gamedev.lv darbību.

Septembris bija īpašs arī 100. GameDev Meetup atzīmēšanu. Pirmais GameDev Meetup notika 2012. gadā ar IT klāstera atbalstu. Kopš tā laika, tas ir noticis katra mēneša otrajā trešdienā un tiek organizēts vēl joprojām.

Līdzīgi raksti:

Autorizācija

Lietotājs

Parole


Reģistrēties Aizmirsu paroli