Ziņas

LSIA stends HyperTown festivālā

LSIA stends HyperTown festivālā

Laura Vilsone, 27.05.2019

Šogad starp daudzajām izstāžu atrakcijām, ko varēs apskatīt HyperTown, Baltijas lielākajā e-sporta un urbānās kultūras festivālā, apmeklētāji ieraudzīs arī Latvijas Spēļu Izstrādātāju asociācijas stendu. Stendā ir paredzētas piecas vietas un tās tiks veltītas spēlēm, kuras izstrādātas Latvijā, un ir vai nu publicētas ne agrāk kā gadu pirms pasākuma sākuma, vai vēl nav pieejamas plašākai publikai.

Dalībai stendā ir pieteiktas un apstiprinātas šādas spēles:

Flashing Lights: 3D PC atvērtās pasaules simulācijas spēle, kas koncentrējas uz medicīnas, ugunsdzēsības dienestu un policijas darbu. Spēle veidota vairāk kā 3 gadus un publicēta 2018. gada 7. jūnijā. Šobrīd tā atrodas “Early Access” stadijā Steam. To pamatā ir veidojis viens izstrādātājs: Nils Jakrins.

Robo_Proxy: 2D web puzzle-platformer spēle, kurā spēlētājs atrisina līmeņus, izmantojot veiklību, plānošanu un vizuālo programmēšanu. Spēle šobrīd ir alpha versijā. To izstrādā sešu cilvēku starpvalstu komanda, tajā skaitā Āris Kļaviņš, Laura Vilsone un Kate Rasa Ozola no Latvijas. Spēle top GameCamps biznesa akseleratora un Rīgas Radošo Industriju biznesa inkubatora ietvaros.

Point & Sin: 2D PC hack & slash spēle, kura iedvesmu smēlusies no tādām klasikām kā Diablo, Torchlight un Path of Exile. Point & Sin liek spēlētājam iejusties nekromanta ādā, kurš pats ir celts no mirušajiem un ir spiests iziet cauri ellei (burtiskā nozīmē), lai atrastu to, kurš atsaucis viņu no mirušo pasaules. Spēli pamatā izstrādājusi četru cilvēku starpvalstu komanda, tajā skaitā Sīmanis Mikoss un Kristofers Legeckis no Latvijas. Darbs pie tās aizsākās Ludum Dare 42 hakatona ietvaros.

Gobits Adventure: Pixel-art 2D platformer spēle, kurā spēlētājs ir zaļš, pūkains radījums bez rokām. Spēles līmeņus kontrolē "narrator", un, lai atrisinātu šos līmeņus, spēlētāja arsenālā ir tikai 2 objekti: paša ķermenis un ļoti nevaldāma, atsperīga bumba. Spēli veidojis Ekonomikas un Kultūras augstskolas Datorspēļu dizaina un grafikas students un 2019. gada Studentu spēļu prezentācijas 2. vietas ieguvējs Ričards Vīdners.

Depth Dropper: 3D viedtālruņu spēle, kurā spēlētājam jāmaina līmeņa ģeometriju tā, lai bumba, kas caur to krīt, nekad neapstātos. Spēle publicēta 2019. gada 20. aprīlī, un to veidojis viens izstrādatājs: Ivars Vēza.

Šogad HyperTown norisināsies 1. un 2. jūnijā, Ķīpsalas starptautiskajā izstāžu centrā. Biļetes cena no 21 līdz 75 eiro. Biļetes pieejamas www.hypertown.pro.

Līdzīgi raksti:

Autorizācija

Lietotājs

Parole


Reģistrēties Aizmirsu paroli