Ārzemēs

Quantum Engine 1.0.1

Quantum Engine 1.0.1

Elviss Strazdiņš, 25.01.2010

Mājaslapa: http://quantumeventgames.com/home.html

Spēļizstrādātāju kompānija Quantum Event™ Games ir izlaiduši sava dziņa Quantum Engine™ 1.0.1 versiju.

Tiem, kas nezin varu nedaudz pastāsīt par šo dzini. Quantum Engine™ ir daudz valodu (cross-language) 32 bitu koda kompilators ar savu izstrādes vidi paredzēts 2D spēļu veidošanai. Tam gan ir platformu ierobežojums, tas paredzēts tikai Windows kastēm un strādā tas ar Direct3D. Tas atbalsta programmēšanu šādās valodās: Pascal, BASIC un JavaScript. Pie papildus fīčām var pieminēt 2D fizikas atbalstu, skaņas atskaņošanu, SQL datubāzes atbalstu, mākslīgo intelektu un HTML un CHM attēlošanas atbalstu.

Dzinis ir bezmaksas priekš bezmaksas (freeware) produktiem. Ja ir plāns ar produktu pelnīt, tad ir jāiegādājas reģistrēto izstrādātāju licence, kurai cena īsti nekur nav minēta.

Pats papētīju dzini, un mans secinājums - pilnīgi neizteiksmīgs un konkurētnespējīgs dzinis. Īsti nesaprotu, kāpēc dzinim ir atvēlēta sava vide, kas pie tam ir ļoti neērta (nekāda autocomplete atbalsta) un koda izcelšana (highlight) arī ir dranķīga. Kādas pretenzijas viņiem pret jau gatavām izstrādes vidēm, kurās tas viss ir? Pie tam arī piemēri izskatās, atklāti sakot, ļoti vāji. Piemēram, piemērs, kurā ir 3 taisnstūri, kuri iedegas, ja nospiež attiecīgo peles pogu manī vienkārši izraisīja smieklus. Iespējams, kad dzinis izlīdīs no 1. versijas tas jau izskatīsies labāk, taču pagaidām iesaku palikt pie tādiem dziņiem kā Irrlicht, kas arī atbalsta 2D grafiku.

Quantum Engine 1.0.1 image 1 Quantum Engine 1.0.1 image 2 Quantum Engine 1.0.1 image 3 Quantum Engine 1.0.1 image 4

Līdzīgi raksti:

Autorizācija

Lietotājs

Parole


Reģistrēties Aizmirsu paroli