Ziņas

Tiek izsludināts konkurss BRSD 7

Tiek izsludināts konkurss BRSD 7

Linda Strazdiņa, 13.02.2018

Konkurss "Beidz runāt, sāc darīt" nu jau ir kļuvis par ikgadēju spēļizstrādes konkursu Latvijā. Šogad tas tiek izsludināts jau septīto reizi. Konkursa mērķis ir veicināt spēļizstrādi Latvijā, un tajā piedalīties tiek aicināts ikviens video spēļu izstrādes interesents. Konkursam nav noteiktas tēmas un stingru ierobežojumu, jo tā galvenais mērķis ir neierobežot dalībniekus viņu spēju parādīšanā, bet ļaut katram izstrādāt spēli viņam ērtā vidē un veidā. Šogad noteikumos ir ieviestas nelielas korekcijas, tādēļ aicinām rūpīgi izlasīt konkursa noteikumus. Ikviens spēļu izstrādes nozares atbalstītājs tiek arī aicināts ziedot spēļu balvu fondam. Līdzīgi kā iepriekšējos gados, arī šogad BRSD 7 balvu apjoms būs atkarīgs no saziedotās summas. Viena no galvenajām atšķirībām šogad ir spēļu vērtēšanā, iepriekšējo gadu spēlētāju vērtējumu papildinās arī žūrijas vērtējums, dalot uzvarētājus divās kategorijās – spēlētāju simpātijas un žūrijas izvirzītie uzvarētāji. Spēlētāju simpātijas izvērtēšanā balsojums būs pieejams tikai balvu fonda ziedotājiem (minimālā ziedojuma summa - 1.00 EUR). Balsojumā ziedotāji varēs piedalīties līdz 15. martam, (ziedot balvu fondam varēs arī pēc tam, bet ziedotājs vairs netiks piešķirta pieeja balsojumam).

Konkursa BRSD 7 noteikumi:

Spēle nedrīkst būt publiski izziņota jeb anonsēta pirms 2017. gada 1. aprīļa (iepriekšējā konkursa beigu datuma). Konkursā drīkst piedalīties arī ar spēlēm, kas iesāktas Global Game Jam 2018Tādā veidā mēs vēlamies ļaut cilvēkiem runāt par savām spēlēm publiski jau pirms konkursa sākuma, kā arī ceram, ka vidējais spēļu līmenis būs augstāks. Spēlē nedrīkst izmantot ar likumu aizsargātus materiālus, kuru izmantošanai nav pierādāmas atļaujas (modeļi, šrifti, tekstūras, skaņa, mūzika, filmu fragmenti utt.). Noteikumu pārkāpšanas gadījumā dalībnieks var tikt diskvalificēts. 

Spēle nedrīkst būt publicēta pirms spēļu iesniegšanas datuma. Tādējādi, spēles, kas jau gadu atrodas kādā no veikaliem (Steam, AppStore, Google Play, itch.io u.c.) konkursā piedalīties nevar. 

Konkursa sākums: 15. februāris;

Konkursa ilgums: 30 dienas (līdz 16. marta pulksten 23.59 pēc Latvijas laika), kuru laikā jābūt iesniegtai jebkādai spēles versijai, taču to drīkst labot un papildināt arī pēc šī datuma;

Balsošana: līdz 23. martam pulksten 23.59;

Apbalvošana un rezultātu paziņošana: 7. aprīlī, informācija par apbalvošanas vietu un laiku vēl tiks izziņota;

Pieteikšanās: visas spēles jāpiesaka foruma sadaļā "Dalībnieki" līdz konkursa beigu termiņam (līdz 16. marta pulksten 23.59);

Tēma: brīva, pēc izvēles.

Līdzīgi kā iepriekšējos gados, konkursa balvu fondu iespējams veidot un papildināt ikvienam interesentam, kurš vēlas veicināt un atbalstīt video spēļu izstrādi Latvijā.

Balvas: 1. vieta - 60% no saziedotās summas;
2. vieta - 30% no saziedotās summas;
3. vieta - 10% no saziedotās summas.  

Konkursa balvu fondam var ziedot, veicot pārskaitījumu uz Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācijas kontu (minimālā ziedojuma summa, lai piedalītos balsojumā - 1.00 EUR):
Nosaukums: Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācija
Reģistrācijas numurs: 40008228551
Konts: LV62HABA0551039560060 (Swedbank)

TERMINU SKAIDROJUMS:
Anonsēta spēle – spēle, kura ir publiski izziņota, vai kāda tās daļa ir (attēli, apraksts, scenārijs, muzikālais pavadījums) ir pieejama publiski (piemēram, sociālos tīklos, interneta vietnēs, televīzijā, radio). Šis ierobežojums neattiecas uz publiski pieejamiem resursiem (piemēram, mūzika, attēli, 3D modeļi vai skaņu faili, kas pirkta kādā veikalā).
Publicēta spēle – spēle, kas izvietota kādā publiskā vietnē (mājaslapā, publiskā čatā vai šeit pat forumā) vai veikalā (fiziskā vai digitālā veikalā), piemēram, kādā no Rīgas video spēļu veikaliem, Steam, itch.io.

Līdzīgi raksti:

Autorizācija

Lietotājs

Parole


Reģistrēties Aizmirsu paroli