Ārzemēs

Veiksmīgs Latvijā radīts pasākums "Game Wave Festival" atgriežas šoruden

Veiksmīgs Latvijā radīts pasākums "Game Wave Festival" atgriežas šoruden

PR Nordic, 25.07.2022

Mājaslapa: https://www.gamewave.eu/

Tallina, Igaunija, 28.06.2022. - Game Wave festivāls ir starptautisks pasākums, kas norisinās jau otro gadu. Šogad tas notiek no 27. septembra līdz 2. oktobrim Tallinā, Igaunijā, viesnīcā “Tallink Spa & Conference Hotel”. Sešu dienu pasākuma pirmās trīs dienas ir veltītas spēļu izstrādes maratonam – game jam.

Game Wave festivāls ir spēļu industrijas biznesa, izglītības, izklaides un atpūtas pasākums, kas pirmo reizi ar lieliem panākumiem notika 2021. gada septembrī Jūrmalā. To apmeklēja vairāk nekā 270 dalībnieki no 25 valstīm.

"Game Wave festivāls ir ekspresīvs veids, kā izbaudīt bagātīgo spēļu izstrādes mantojumu, kultūru un tradīcijas, satikt jaunus un jau zināmus cilvēkus un lieliski pavadīt laiku. Tas ir gan profesionāls pasākums, kur vest nopietnas biznesa sarunas, gan omulīga vieta, kur iepazīties ar citiem dalībniekiem. Esmu priecīgs jūs visus sveikt 2. Game Wave festivālā!" — Ints Vīksna, Latvijas Tehnoloģiskā centra valdes priekšsēdētājs.

Neskatoties uz to, ka festivāls galvenokārt ir vērsts uz biznesa sadarbības veidošanu, tas tiek organizēts tā, lai izvairītos no šāda veida pasākumiem raksturīgā "stīvuma”. Game Wave Festivāls iemieso to jautro un relaksēto gaisotni, ko esam pieredzējuši citos pasaules un reģionālos spēļu nozares pasākumos. GWF ir pietiekami liels, lai gūtu priekšstatu par galvenajām tendencēm Ziemeļvalstu un Baltijas reģionā, un pietiekami mazs, lai varētu iepazīties ar visiem dalībniekiem.  Draudzības, kuras izveidosiet GWF, pavadīs jūs visu mūžu.

Galvenais pasākums un B2B kontaktbirža

  • 30.09. - 02.10. Galvenais notikums: konference, darbnīcas, izstāde, prezentāciju konkursi, biznesa tikšanās un spēļu izstrādes maratona gala prezentācijas.
  • Konference un interaktīvie pasākumi ir sadalīti 5 celiņos: Vispārīgais, Māksla (vizuālā, audio, taustāmā), Unreal Engine, XR un galda spēles.
  • Tiešsaistes kontaktbiržas platforma ir pieejama visiem dalībniekiem visu 6 dienu garumā, turklāt tikšanās var rezervēt arī uz vietas. Reģistrētie kontaktbiržas dalībnieki varēs piedalīties gan klātienē, gan tiešsaistē.
  • GWF izmanto sapulču un pasākumu platformu B2Match, kas darbojas gan tīmekļa pārlūkprogrammā, gan mobilajās ierīcēs. Šī platforma nodrošina arī videozvanus un konferenču straumēšanu. Līdz ar to visa dalībniekiem nepieciešamā funkcionalitāte ir pieejama vienuviet.
  • Viesnīcas “Tallink” zāle “Fidel” būs rezervēta biznesa biļešu īpašniekiem kā privāta Biznesa zona ar skatu uz vecpilsētu.

 

Sešu dienu pasākuma pirmās trīs dienas tiek veltītas spēļu izstrādes maratonam

Fantastisks spēļu izstrādes maratons jeb game jam notiks no 27. līdz 29. septembrim. Spēles izstrādes tēmu un tā diversifikatorus izlems pasākuma organizatori un atbalstītāji. Tomēr spēļu maratons nebeigsies trešajā dienā, gala ceremonija notiks GWF sestajā dienā. Šāda pieeja izvēlēta ar nolūku, lai komandas varētu pilnveidot savas spēles, apmeklējot un piedaloties semināros, kā arī saņemot atsauksmes “Spēļu sākumstadijas mentoru laukumā”.

Trīs unikālas spēļu prezentācijas iespējas:

  • 1 pret 1 galda spēļu autoru un izdevēju tikšanās privātā, slēgtā telpā, kur izdevēji var veltīt laiku spēles testēšanai un sarunām ar autoriem.
  • Agrīnās stadijas mentoru prezentācija ikvienam, kas nav vēl gatavs piedāvāt citiem savu spēli, bet gan vēlas to pilnveidot, pārbaudīt un saņemt atsauksmes.
  • Nordic Game Discovery Contest Baltijas pusfināls un izdevēju prezentācijas.

Trīs pasākuma īpašie neformālie pasākumi, tostarp Biznesa neformālais pasākums un Baseina ballīte

  • Biznesa neformālais pasākums (29.09.2022.) būs slēgts pasākums, kas pieejams vienīgi organizatoriem, lektoriem, partneriem un biznesa biļešu īpašniekiem.
  • Baseina ballīti (30.09.2022.) varēs apmeklēt organizatori, runātāji, partneri, biznesa biļešu īpašnieki un baseina ballītes biļešu īpašnieki. Ņemot vērā, ka vairums pasākuma dalībnieku būs somi un igauņi, esam parūpējušies par pirts pieejamību. Tomēr, domājot par mūsu dāņu dalībniekiem paredzēta arī klusāka vieta pie bāra. Savukārt zviedri varēs atvēsināties baseina zonā, bet latvieši sildīties karstajos baseinos. Citi varēs vienkārši izbaudīt ziemeļniecisko.
  • Noslēguma neformālais pasākums (01.10.2022) būs pieejams gandrīz visiem dalībniekiem (izņemot studentu biļešu īpašniekus). Tajā būs gan Marioke un svētku mielasts, gan klusāka zona lietišķām sarunām.

 

Trīs dienu spēļu uzņēmumu, mākslas, tehnoloģiju un izglītības izstāde

Izstāde būs interesanta ikvienam, kas profesionālā vai hobija līmenī interesējas par tēmām, kas saistītas ar spēļu uzņēmumiem, mākslu, tehnoloģijām un izglītību. Ņemot vērā pagājušā gada panākumus un labās atsauksmes, GWF nodrošinās darbiniekus zāles apsardzei, lai izstādes dalībnieki nebūtu piesaistīti pie saviem stendiem 3 dienu garumā.

 

Sekojiet Game Wave festivāla mājas lapai un sociālajiem tīkliem un pirmie uzziniet vairāk: Facebook, Twitter, LinkedIn un YouTube.

Game Wave Festivāla iniciators un galvenais organizators ir Latvijas Tehnoloģiskais centrs.

Papildu informācija un reģistrācija šeit: https://www.gamewave.eu/

 

Kontaktpersona medijiem:
Eisvita Ziemelyte
eisvita.ziemelyte@prnordic.com

Veiksmīgs Latvijā radīts pasākums "Game Wave Festival" atgriežas šoruden image 1

Līdzīgi raksti:

Autorizācija

Lietotājs

Parole


Reģistrēties Aizmirsu paroli