Ārzemēs

Vision Engine 8

Vision Engine 8

Elviss Strazdiņš, 27.02.2010

Mājaslapa: http://www.trinigy.net/vision-engine-8

Nesen vācu kompānija Trinigy paziņoja par sava Vision spēļu dziņa 8. versijas izdošanu. Kā jaunums dzinī ir interneta pārlūku atbalsts, kas tiek panākts ar spraudņa (plugin) uzinstalēšanu.Papildus pārlūku atbalstam jaunais Vision dzinis piedāvās šādus jaunumus:

  • Plašāks Havok fizikas dziņa atbalsts;
  • DirectX 11 atbalsts;
  • Uzlabots daudzpavedienu (multi-thread) atbalsts. Vision 8 dzinis tika optimizēts izmantošanai uz Intel seškodolu procesoriem, kas atbalsta līdz pat 12 pavedienu paralēlu darbību;
  • Jauni vizuālie efekti ūdens virsmas simulēšanai, kas spēj reālistiski attēlot kā okeānus, tā arī upes;
  • Jauns post-procesa efektu struktūra, kas ļaus lietotājiem veidot daudz attīstītākus efektus, piemēram, saules žilbināšanas (sun glare) efektu;
  • Perforce atbalsts, kas ļāus ērtāk glabāt objektu un citu mediju failu versijas;
  • LUA attālināta atkļūdošana (LUA Remote Debugger), kas ļāus cilvēkiem atkļūd skriptus spēles darbības laikā;
  • Jauna audio sistēma, kas tika optimizēta augstākai ātrdarbībai un atbalstīs vairāk audio formātus.

Vision spēļu dzinis ir tehniski ļoti attīstīts starpplatformu (cross-platform) dzinis ar daudz iespējām. Līdz šim Vision dzinis atbalstīja Microsoft Windows, Microsoft Xbox 360, Playstation 3 un Wii platformas un ir piemērots jebkuram spēļu žanram. Dzinis piedāvā arī šādus rīkus: 3DS Max/Maya exportētāji, vForge scēnu redaktors, vLux gaismu redaktors, un daudz citu rīku, piemēram, objektu optimizētājs un fontu redaktors. Savu spēļu izstrādei to izmanto tādi lieli uzņēmumi, kā Ubisoft, Take Two Interactive, JoWood, Firefly Studios, Spellbound un Neowiz. Lai apskatītos dzini darbībā, pietiek atrast kādu no šo uzņēmumu spēlēm. Pats Trinigy tiek uzskatīts, kā viens no vadošajiem uzņēmumiem spēļu industrijā.

Jaunākā versija oficiāli tiks prezentēta Spēļu izstrādātāju konferencē (Game Developer Conference) Sanfrancisko (11. - 13. marts).

Līdzīgi raksti:

Autorizācija

Lietotājs

Parole


Reģistrēties Aizmirsu paroli