Ziņas

Tiek izsludināts konkurss BRSD 8

Tiek izsludināts konkurss BRSD 8

Lauris Brāzma, 27.02.2019

Ikgadējais spēļizstrādes konkurss Latvijā "Beidz runāt, sāc darīt" šogad tiek rīkots jau astoto reizi un tajā tiek aicināts piedalīties ikviens video spēļu izstrādes entuziasts. Konkursam nav noteiktas tēmas un stingru ierobežojumu, jo tā galvenais mērķis ir ļaut dalībniekiem brīvi paust savas spējas un īstenot idejas sev tīkamā veidā un vidē. Pirms dalības konkursā aicinām rūpīgi iepazīties ar konkursa noteikumiem. Ikviens spēļu izstrādes nozares atbalstītājs tiek aicināts ziedot spēļu balvu fondam, jo, līdzīgi kā iepriekšējos gados, arī šogad BRSD 8 balvu apjoms būs atkarīgs no saziedotās summas. Konkursam iesniegtās spēles tiks vērtētas divās kategorijās - spēlētāju simpātijas un žūrijas izvirzītie uzvarētāji. Spēlētāju simpātijas izvērtēšanā balsojums būs pieejams tikai balvu fonda ziedotājiem (minimālā ziedojuma summa - 1.00 EUR). Balsojumā ziedotāji varēs piedalīties līdz 13. aprīlim (ziedot balvu fondam varēs arī pēc 13. aprīļa, bet ziedotājam vairs netiks dota piekļuve balsojumam).

Konkursa BRSD 8 noteikumi:

Spēle nedrīkst būt publiski izziņota pirms iepriekšējā konkursa beigu datuma, kas ir 2018. gada 8. aprīlis. Konkursā drīkst piedalīties arī ar spēlēm, kuru izstrāde iesākta Global Game Jam 2019. Šādi vēlamies iedvesmot spēļu izstrādātajus nebaidīties attīstīt tālāk jau aizsāktas idejas un, izmantojot esošās iestrādes, radīt iespējami kvalitatīvāku spēli. Spēlē nedrīkst izmantot ar likumu aizsargātus materiālus, kuru izmantošanai nav pierādāmas atļaujas (modeļi, šrifti, tekstūras, skaņa, mūzika, filmu fragmenti utt.). Noteikumu pārkāpšanas gadījumā dalībnieks tiks diskvalificēts. 

Spēle nedrīkst būt publicēta pirms spēļu iesniegšanas datuma. Tādējādi spēles, kas jau gadu atrodas kādā no veikaliem vai digitālajām izplatīšanas platformām (Steam, AppStore, Google Play, itch.io u.c.), konkursā piedalīties nedrīkst.

Konkursa sākums: 2019.gada 15. marts;

Konkursa ilgums: 30 dienas (līdz 13. aprīļa pulksten 23.59 pēc Latvijas laika), kuru laikā jābūt iesniegtai jebkādai spēles versijai, kuru drīkstēs labot un papildināt arī pēc šī datuma;

Balsošana: līdz 19. aprīļa pulksten 23.59;

Apbalvošana un rezultātu paziņošana: 27. aprīlī, pasākumā gamedev.lv conference 2019;

Pieteikšanās: visas spēles jāpiesaka foruma sadaļā "Dalībnieki" līdz konkursa beigu termiņam (līdz 13. aprīļa pulksten 23.59);

Tēma: brīva, pēc izvēles.

Līdzīgi kā iepriekšējos gados, konkursa balvu fondu ir iespēja veidot un papildināt ikvienam interesentam, kurš vēlas atbalstīt un veicināt video spēļu izstrādi Latvijā.

Balvas: 1. vieta - 60% no saziedotās summas;
2. vieta - 30% no saziedotās summas;
3. vieta - 10% no saziedotās summas.  

Konkursa balvu fondam var ziedot, veicot pārskaitījumu uz Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācijas kontu (minimālā ziedojuma summa, lai piedalītos balsojumā - 1.00 EUR):
Nosaukums: Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācija
Reģistrācijas numurs: 40008228551
Konts: LV62HABA0551039560060 (Swedbank)

TERMINU SKAIDROJUMS:
Izziņota spēle – spēle vai kāda tās daļa (attēli, apraksts, scenārijs, muzikālais pavadījums) ir pieejama publiski (piemēram, sociālajos tīklos, interneta vietnēs, televīzijā, radio). Šis ierobežojums neattiecas uz publiski pieejamiem resursiem (piemēram, mūzika, attēli, 3D modeļi vai skaņu faili, kas pirkti kādā veikalā).
Publicēta spēle – spēle, kas izvietota kādā publiskā vietnē (mājaslapā, publiskā čatā vai šeit pat forumā) vai veikalā (fiziskā vai digitālā veikalā), piemēram, kādā no Rīgas video spēļu veikaliem, Steam, itch.io.

Līdzīgi raksti:

Autorizācija

Lietotājs

Parole


Reģistrēties Aizmirsu paroli