Ziņas

Atskats uz Gamecamps un Gamedev Days Tallinā

Atskats uz Gamecamps un Gamedev Days Tallinā

Linda Strazdiņa, 09.04.2017

Aizvadītā nedēļas nogale Tallinā spēļizstrādes jomā bija notikumiem bagāta. No 4.-6. aprīlim notika 48h spēļizstrādes pasākums Gamecamps ietvaros, kurš vērsts uz video spēļu izstrādes veicināšanu centrālā Baltijas jūras reģiona valstīs. Lai komandas kvalificētos cīņai par balvām, bija nepieciešams, lai tajās tiek pārstāvētas vismaz divas centrālā Baltijas jūras reģiona valstis. Balvās tika piešķirti 10 000 eiro projekta tālakai attīstībai, un to noteica žūrija, kuru pārstāvēja katra dalībnieku valsts. Latviju žūrijā pārstāvēja Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācijas pārstāvis Elviss Strazdiņš un Latvijas Tehnoloģiskā centra pārstāvis Ints Vīksna. Priecājamies, ka komandā, kura ieguva pirmo vietu, bija arī divi pārstāvji, abi programmētāji no Latvijas. Kopumā izveidojās deviņas komandas, un trijās no tām bija pārstāvji no Latvijas.

Nākošais šāda veida pasākums plānots šā gada septembrī Rīgā. Tā pat kā Tallinā, arī Rīgā balvu fondu sastādīs naudas balvas, kuras katra ir 10 000 eiro vērta.

Noslēdzoties Gamecamps spēļizstrādes prototipu konkursam, 7.-8. aprīlī notika Baltijā lielākā spēļizstrādes nozares konference GameDev Days 2017. Tā bija plaši apmeklēta ar 27 runātājiem un vairāk kā 500 apmeklētājiem no vairāk kā 20 valstīm. Paralēli konferencei 7. aprīlī notika arī neatkarīgo (indie) spēļu izstāde Game Village, kurā pirmo vietu un braucienu uz Casual Connect ar iespēju parādīt savu spēli Indie Prize izstādē ieguva latviešu SIA Bool Games pārstāvētā spēle Bearslayer.

Līdzīgi raksti:

Autorizācija

Lietotājs

Parole


Reģistrēties Aizmirsu paroli