Ziņas

Atskats uz GameDev meetup #81

Atskats uz GameDev meetup #81

Jānis Skuja, 15.02.2020

Spēļu izstrādātāji jau daudzus gadus pulcējas katru 2. trešdienu, lai brīvā atmosfērā diskutētu par spēļu izstrādi, izrādītu savas spēles un labi pavadītu laiku. Kārtējais, jau 81. meetup notika UniCon Cafe telpās, kur David Stark pastāstīja par savu pieredzi, izstrādājot Airships: Conquer The Skies. Artis Cicens pastāstīja par tuvojošos hakatonu ar lieliskām balvām - GameHack 2020, Elviss Strazdiņš - par iespaidiem un spēlēm, ko redzēja Las Vegasas konferencē CES, un pasākuma nobeigumā Jānis Skuja parādīja īsu video ar spēlēm, kas tika uztaisītas GGJ Rīga 2020 pasākumā, un aicināja uz vietas esošos dalībniekus izrādīt savas spēles.

David Stark: Airships Postmortem

“Airships: Conquer the Skies” ir spēle, ko David Stark daudzu gadu garumā izstrādāja, un tagad veiksmīgi var dzīvot no tās. Savā runā David pastāstīja par grūtībām un pozitīvām lietām ar ko viņš saskārās spēles izstrādes laikā. Dažas atziņas no runas:

  • Taisīt spēli ar modding atbalstu ir laba ideja!

  • Spēles izaugsmei palīdzēja YouTube kanāli. Pirmajā video no 3000 skatītājiem 30 nopirka spēli. Lai YouTube materiāla veidotāji spēlētu tavu spēli, David iesaka to taisīt kā rīku materiāla veidošanai. Citi tradicionālie mediji neradīja lielu ietekmi.

  • Airships ir neliela mērķauditorija - labāk uztaisīt spēli, ko mīl maza auditorija, nekā tiekties izpatikt visiem.

  • Spēli taisīt vienam ir laikietilpīgs, bet lēts process, kurā izstrādātājs iejūtas dažādās lomās. 

  • David solās vairāk netaisīt daudzspēlētāju spēli, jo tas ir sarežģīti, aizņēma aptuveni 30% no izstrādes laika, un pirmos gadus neviens nespēlēja to tiešsaistē. 

  • Spēle tika uztaisīta nu jau novecojusī tehniloģijā. Nākamo spēli David taisīs Unity.

David Stark nobeidza runu ar to, ka būtu gatavs atbildēt uz pilnīgi visiem jautājumiem, un ar lielāko prieku dalītos savā pieredzē. Lai uzdotu viņam jautājumus, rakstiet uz zarkonnen@gmail.com.

Artis Cicens: GameHack 2020 hakatons

Artis turpināja meetup ar GameHack 2020 hakatona izziņošanu. GameHack 2020 notiks Ventspilī no 6. - 8. martam. Uz pasākumu tiek aicināti visa veida video spēļu izstrādātāji, lai sacenstos par iespaidīgām balvām - iespēju doties uz Digital Dragons konferenci, 1500 EUR, kā arī citām lieliskām balvām no atbalstītājiem. GameHack 2020 ir 48h pasākums, kurā dalībniekiem tiks nodrošināta ēdināšana, mentori, kā arī, ja nepieciešams, palikšana viesnīcā (par papildus samaksu). Lai apmeklētu pasākumu, jāpiereģistrējas EventBrite. Ja būs pietiekami liels dalībnieku skaits no Rīgas, tad iespējams tiks noorganizēts autobuss turp un atpakaļ no pasākuma norises vietas. Artis atbildēs uz visiem jautājumiem par pasākumu - lai sazinātos, e-pasts: windhackers@gmail.com, tālrunis: +371 29 345 995 vai +32 470 46 29 99.

Elviss Strazdiņš: Gaming at CES

Elviss nesen bija aizbraucis uz ASV slaveno pilsētu Las Vegasu, kurā viņš apmeklēja CES konferenci. CES - Consumer Electronics Show ir ikgadēja konference Las Vegasā, ko rīko Patērētāju tehnoloģiju asociācija. Runas laikā Elviss parādīja dažādus spēļu aparātus, arkādes un citas interesantas lietas, ko ieraudzīja izstādē. Starp interesantajām lietām bija 8k izšķirtspējas VR tehnoloģija Pimax, milzīgas arkādes mašīnas, 3D hologrammas, un daudz kas cits. Elviss arī minēja, ka neiztērēja ne centa daudzajos azarta spēļu aparātos, jo bija tik daudz ko redzēt, ka neesot pieticis laika. Par CES iespaidiem rakstiet Elvisam jautājumus uz e-pastu elviss@elviss.lv!

Pēc prezentācijas Elviss izspēlēja jau tradicionālo spēli, kurā dalībnieki varēja vinnēt alu un vīnu ar izcelsmi no dažādiem ASV štatiem. Šīs spēles tēma, protams, bija spēles, kas ir saistītas ar Las Vegasu. Apsveicam visus laimētājus!

Jānis Skuja: Global Game Jam 2020 Showcase

Global Game Jam Rīga 2020 pasākuma galvenais organizators noslēdza meetup ar aicinājumu visus atnākušos GGJ dalībniekus izrādīt savas spēles. Parādīja apkopotu video ar visām spēlem, kā arī Kārlis no komandas ECS padalījās ar savu video stāstu GGJ 2020 laikā, ko var aplūkot zemāk:

Meetupā varēja aprunāties ar Pieceful, Medusa's Mercy, Don't Touch My Junk, Spark un Musical Stations izstrādātājiem, kā arī, protams, uzspēlēt viņu un citas GGJ Rīga 2020 radītās spēles. Uz jautājumiem un iespaidiem par šo pasākumu Jānis ir gatavs arī atbildēt: janis.skuja91@gmail.com, un papildus varat arī izlasīt Lindas rakstā šeit.

Kad būs nākamais meetup?

LSIA biedri, spēļu izstrādātāji un citi interesenti pulcējas katra mēneša 2. trešdienā. Nākamais meetup (#82) notiks 11. martā! Lai nepalaistu garām pasākuma jaunumus, pieraksties pasākumam kādā no šīm platformām:

Kas var apmeklēt gamedev.lv meetup?

Jebkurš interesents! Pasākums ir bez maksas un atvērts pilnīgi visiem! Piereģistrēšanās sociālo tīklu platformās vai meetup.com nav obligāta.

Kāpēc apmeklēt gamedev.lv meetup?

Iemesli apmeklēt gamedev.lv meetup ir daudz un dažādi, zemāk minēti tikai daži no tiem:

  1. Satikt citus latviešu spēļu izstrādātājus, parunāt pie tējas, kafijas vai alus.

  2. Izrādīt savu jaunāko spēli un dabūt atsauksmes.

  3. Katru mēnesi LSIA biedri saorganizē runātājus no dažādām valstīm. Šī ir lieliska iespēja uzzināt ko jaunu, aprunāties un uzdot sev interesējošus jautājumus, ko savādāk varbūt nebūtu iespējams izdarīt. Ja tev ir kāds runātājs, kuru gribi redzēt, raksti uz info@gamedev.lv.

  4. Uz meetup mēdz atnāk darba devēji, kas meklē spēļu izstrādātājus. Varbūt šī ir tava iespēja iegūt kādu darbiņu.

  5. Uz vietas aprunāties ar LSIA valdi, lai uzzinātu, kas notiek asociācijā vai izklāstītu savu ideju, ieteikumus, vai problēmu. Tādā veidā tieši ietekmēt LSIA darbu!

  6. Pozitīvā gaisotnē pavadīt trešdienas vakaru.

 

Līdzīgi raksti:

Autorizācija

Lietotājs

Parole


Reģistrēties Aizmirsu paroli