Ziņas

Atskats uz Global Game Jam Latvia 2023

Atskats uz Global Game Jam Latvia 2023

Jānis Skuja, 20.02.2023

Global Game Jam Latvijā ir viens no gaidītākajiem pasākumiem katru gadu, un pēc divu gadu tiešsaistes perioda Global Game Jam Latvia beidzot atgriezās uz vietas Ekonomikas un Kultūras augstskolas jaunajās telpās šī gada 3. februārī. GGJ mērķis ir nepiespiestā gaisotnē veidot jebkāda veida spēles, eksperimentēt, iegūt jaunus kontaktus un draugus. Pasākumu drīkstēja apmeklēt no 18 gadu vecuma, bet ceram uz 2024. gadu, ka Latvijā paralēli arī būs GGJ Next, kas paredzēts 12-17 gadus veciem dalībniekiem.

Šogad GGJ tēma “Saknes” tika izziņota jau 28. janvārī un 778 džemu vietas visapkārt pasaulei varēja tās veidot jebkādā laika periodā no 30. janvāra līdz 5. februārim. Global Game Jam Latvia notika klasiskā 48 stundu periodā no 3. līdz 5. februārim.

Bruņojušies ar RedBull un picām, kuras uzsauca Estoty, 60 dalībnieki izveidoja 17 spēles. Visas spēles ar pirmkodu un materiāliem ir pieejamas par brīvu, tāpēc iesakām ikvienam tās izmēģināt un dot atsaukses dalībniekiem gamedev.lv Discord serverī. Spēļu prezentācijas ir iespējams apskatīt zemāk video:

Šogad pasākumu apmeklēja daudz jaunu izstrādātāju, kuri arī izmantoja iespēju gūt zināšanas no citiem jau pieredzējušiem izstrādātājiem džema laikā. Kā arī tika turpināta 2021. gadā iesāktā tradīcija sazināties ar Velsas - Wrexham Glyndwr University džema vietu un apmainīties ar atsauksmēm, un idejām par spēlēm.

Izlietotie RedBull un picas kastes negāja zudībā, no tiem tika veidoti torņi, kurus vēlāk dalībnieki arī izmantoja kā mērierīci dalībnieku garumiem.

Visas pasākuma bildes iespējams apskatīt gamedev.lv Facebook lapā

Paldies par pilnajiem vēderiem Estoty un par enerģijas devu RedBull!
Paldies par lieliskajām telpām Ekonomikas un Kultūras augstskolai!
Paldies par Global Game Jam 2023 organizēšanu Madarai Āboliņai un Raivo Vegneram!
Paldies darba grupai: Ērikam Līsmanim, Naurim Āboliņam, Kārlim Bruņeniekam un Jānim Skujam!

Ja Jums šogad nesanāca piedalīties GGJ, tad noteikti ielieciet atgādinājumu nākamā gada janvāra pēdējā nedēļas nogalē, lai to nepalaistu garām! Uz tikšanos Global Game Jam 2024!

 

Līdzīgi raksti:

Autorizācija

Lietotājs

Parole


Reģistrēties Aizmirsu paroli