Ziņas

Atskats uz GGJ Next 2020 Riga

Atskats uz GGJ Next 2020 Riga

Kaspars Šteinbergs, 30.07.2020

No 13. līdz 24. jūlijam noritēja GGJ Next 2020 Riga, kas ir spēļu izstādes pasākums 12 līdz 17 gadīgiem jauniešiem. Pasākumu organizēja Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācija  sadarbībā ar Ekonomikas un kultūras augstskolu. GGJ Next Latvijā tika organizēts jau otro reizi, bet šogad tas visā pasaulē notika vienā laikā un online vidē. Pirmajā nedēļā notika apmācības spēļu dizainā un spēļu izstrādē, otrajā nedēļā notika spēles izstrāde. No Latvijas šoreiz piedalījās 5 dalībnieki, kuriem apmācībās un spēles izstrādē palīdzēja mentori Kaspars Šteinbergs un Ēriks Līsmanis.

Gatavu spēli pabeidza tikai Dita Gavare, un tā ir pieejama šeit: https://reenasyoo.itch.io/ggj-next-mini-game. Šogad spēļu džema tēma bija Connections jeb Savienojumi.Tāpēc Ditas spēle ir par klucīšu savienošanu taisnā līnijā. Visas GGJ Next 2020 spēles ir pieejamas šeit: https://itch.io/jam/ggj-next-20/entries.

GGJ Next ir ne tikai spēļu izstrādes pasākums, bet arī spēļu apmācību vietne. Šajā saitē: https://ggjnext.org/lv/dzemot/ ik vienam ir pieejami 10 pamācoši video un 10 uzdevumi, kas var palīdzēt iesācējam apgūt spēļu izstrādes pamatus vai skolotājiem izmantot spēļu izstrādi apmācību procesā. Visi uzdevumi ir latviešu valodā un arī video ir ar subtitriem latviešu valodā. Materiāli bez latviešu valodas ir pieejami arī angļu, Brazīlijas portugāļu, franču, korejiešu, spāņu, arābu un azerbaidžāņu valodās. Tos var izmantot ikviens un bezmaksas.

 

Līdzīgi raksti:

Autorizācija

Lietotājs

Parole


Reģistrēties Aizmirsu paroli