Ziņas

Latvijas EuroPlay pusfināls ir noslēdzies

Latvijas EuroPlay pusfināls ir noslēdzies

Laura Vilsone, 04.08.2020

Pagājušo svētdien, 2. augustā norisinājās EuroPlay Latvijas pusfināls, kurā tika noskaidrots, kura spēle pārstāvēs mūsu valsti EuroPlay finālā. Kopā tika pieteiktas 4 spēles:

Heart Rhythm – stāsta bagāta piedzīvojumu spēle, kura smēlusies iedvesmu no tādiem darbiem, kā “Crypt of the NecroDancer” un “Undertale”. Spēle pārsvarā notiek reāllaikā, taču tajā air arī ritma bāzēti elementi. Izstrādātājs: Antonins Vorona.

Space Wreck – augstas grūtības pakāpes, izometrijska lomu spēle, kura aizņēmusies labāko no tādiem labi pazīstamiem mākslas darbiem, kā “Fallout”, “Fallout 2” un “Arcanum”. Izstrādātājs: SIA "Pahris Entertainment".

Pieceful – puzzle tipa spēle, kura ļauj spēlētājam pārkārtot pašu līmeni, lai to atrisinātu. Spēles tēma ir miera atrašana trokšņainā pasaulē. Izstrādātājs: komanda “An Olive”.

Gorytale VR – ātras darbības, adrenalīnu uzdzenošs virtuālās realitātes pirmās personas šūteris. Spēles darbība norisinās konfekšu zemē un spēlētājam ir jāuzveic hordas ar nāvīgi saldiem pretiniekiem, izmantojot absurdu arsenālu ar ieročiem. Izstrādātājs: SIA “Nyaargh Studio”.

Žūrija, kura sastāvēja no 3 personām: Laura Vilsone (Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācijas valdes locekle), Aleksandra Serebrjakova (Ventspils Augsto tehnoloģiju parka Biznesa atbalsta centra projektu vadītāja) un Gundars Bergmanis-Korāts (Ventspils Digitālā centra projektu vadītājs), ar vienas balss pārsvaru par uzvarētāju noteica “Pieceful”, atstājot otrajā vietā “Space Wreck”. Pilnu pasākuma ierakstu iespējams noskatīties šeit: https://www.twitch.tv/videos/698246985

Ikviens tiek aicināts turēt īkšķus un balsot par komandu “An Olive” EuroPlay finālā, kurā “Pieceful” sacentīsies ar citām spēlēm no tādām valstīm kā Austrālija, Beļģija, Polija, Šveice, Baltkrievija, Spānija, Itālija un vēl 7 citām par Eiropas 2020. gada labākās, vēl nepublicētās indie spēles titulu. Pasākums notiks 28. augustā, 20:00 pēc Latvijas laika un to būs iespējams noskatīties Ukie Twitch, Ukie Facebook un Ukie Twitter sociālajos tīklos, kā arī Ukie YouTube kanālā. Uzvarētājs tiks noteikts publiskā balsojumā Ukie Twitter vietnē. Vairāk informācijas šeit: https://ukie.org.uk/event/2020/08/28/europlay-games-contest-gamescom?fbclid=IwAR2b2iE0aoIUfU0x85jW9X6XL1qe2sJzoq1PtIkVvgjG3g9DS8Ik5Uz5xn8

Latvijas dalību EuroPlay finālā nodrošināja Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācija, Ventspils Digitālais centrs, Ventspils Augsto tehnoloģiju parks un Rocknight studija. Latvijas dalība EuroPlay tika organizēta projekta “Baltijas spēļu izstrādes industrija – Stiprinot reģionālo attīstību” (BGI) ietvaros.”

Līdzīgi raksti:

Autorizācija

Lietotājs

Parole


Reģistrēties Aizmirsu paroli