Ziņas

GameHack 2020 Ventspils hakatonā izstrādātas 10 jaunas video spēles

GameHack 2020 Ventspils hakatonā izstrādātas 10 jaunas video spēles

WindHackers, 12.03.2020

Noslēdzies GameHack 2020 Ventspils hakatons, kurā izstrādātas 10 jaunas video spēles

Lai veicinātu digitālo spēļu nozares attīstību Latvijā un Kurzemes reģionā, nodibinājums “Ventspils Augsto tehnoloģiju parks” (VATP) sadarbībā ar biedrību “WindHackers” no 6. līdz 8. martam Ventspils Augstskolā organizēja video spēļu hakatonu GameHack 2020 Ventspils. Pasākums kopā pulcēja vairāk kā 50 dalībniekus -  gan spēļu ideju autorus, gan izstrādātājus, kā arī dizainerus un uzņēmējus, lai 48 stundu laikā strādātu pie jaunu video spēļu izstrādes projektiem un cīnītos par 4500 EUR balvu fondu. Pasākumam pieteicās dalībnieki no Latvijas, Igaunijas, Indijas un Portugāles.

"Datorspēļu industrija ir viena no straujāk augošajām industrijām pasaulē. Mūsdienās zem vārda “datorspēle” slēpjas neierobežotu iespēju un tehnoloģiju pasaule. Virtuālās realitātes brilles, mobilās ierīces, daudz kanālu austiņas un citi risinājumi tiek izmantoti ne tikai brīvā laika pavadīšanai, bet arī aizraujoša mācību procesa nodrošināšanai. Pavisam drīz nevarēsim iedomāties izglītības sistēmu bez datorspēļu elementiem, kas viennozīmīgi palielina skolēnu darbības efektivitāti un paver jaunas iespējas mācību procesa organizēšanā. Ventspilī ir visi priekšnosacījumi jaunu IT risinājumu radīšanai – infrastruktūra, kvalificēts darba spēks, studiju iespējas, biznesa atbalsta sistēma un uz viedajām tehnoloģijām orientēta pašvaldība" saka VATP mārketinga nodaļas vadītāja Natālija Gurjanova. 

Pasākuma ietvaros tika radītas un attīstītas 10 jaunas video spēļu idejas divās kategorijās -  Jaunas spēles kategorijā piedalījās 6 projekti, savukārt Spēles attīstības kategorijā 4 komandas turpināja darbu pie iesāktām, bet vēl nepublicētām spēlēm. Lai sasniegtu labākus rezultātus, komandām palīdzēja spēļu izstrādes, dizaina un biznesa jomas eksperti jeb mentori. Svētdienas vakarā visas komandas prezentēja paveikto, un žūrija, kuru pārstāvēja VATP mārketinga vadītāja Natālija Gurjanova, Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācijas loceklis Jānis Skuja, kā arī TestDevLab sabiedrisko attiecību vadītājs Kristaps Skutelis, noteica labākos.

Pirmo vietu Spēles attīstības kategorijā ieguva spēle “Vilkacis” un saņēma ceļazīmi uz vadošo spēļu izstrādātāju konferenci “Digital Dragons”, kas šī gada maijā norisināsies Polijā. Jaunas spēles kategorijā pirmo vietu un naudas balvu 1000 EUR apmērā ieguva spēle “Cyber City”, kas pārsteidza ar inovatīvu AR jeb paplašinātās realitātes tehnoloģisko risinājumu un dizainu. Savukārt Google Cloud tehnoloģiju vaučeri 3000 EUR apmērā ieguva spēle “Super Wipe” ar humoristisku stāstu – ofisa darbinieks pēc labierīcību apmeklējuma konstatē, ka ir beidzies papīrs, un spēles varonim, slēpjoties no citiem ofisa kolēģiem, jāmēģina izkļūt no šīs neveiklās situācijas.

“Latvijā arvien vairāk parādās aktivitātes un izglītības iespējas spēļu izstrādē. Šādi pasākumi palīdz jauniešiem iegūt zināšanas un īsā laikā pārbaudīt gan savu spēles ideju, gan notestēt komandas spēju to realizēt dzīvē. Pasākuma laikā guvu apliecinājumu, ka mums jau ir spēcīgi spēļu izstrādātāji, kas ir spējīgi radīt jaunas un inovatīvas spēles. GameHack 2020 Ventspils, atšķirībā no citiem līdzīgiem pasākumiem, uzsvars tika likts arī uz idejas biznesa potenciālu izvērtēšanu, par ko, manuprāt, spēļu izstrādātāji reizēm piemirst. Pēc šī pasākuma dalībnieki aizgāja ar zināšanām un rīkiem, lai veidotu pamatus savam spēļu izstrādes biznesam. Es vēlos redzēt visas idejas Steam, Google Play, AppStore un citos lielajos veikalos pirmajās vietās. Hakatona dalībnieki lieliski parādīja, ka 48 stundu laikā var gan radīt spēles prototipu, gan apzināt kā iegūt kādu daļu no lielā video spēļu biznesa pīrāga, kas pēc tirgus izpētes kompānijas NewZoo prognozes nākamo četru gadu laikā pieaugs līdz 200 miljardiem ASV dolāru. Tas ir iespējams - spēļu izstrādātāju komandām tikai tam ir jānotic un jāturpina iesāktais!” atzīst Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācijas valdes loceklis Jānis Skuja.

“Prieks, ka šajā hakatonā izdevās vienuviet pulcēt gan jaunus, gan pieredzējušus spēļu izstrādes jomas pārstāvjus. Mums ir gandarījums par paveikto, jo jau šobrīd vairākas komandas pēc hakatona ir atzinušas, ka turpinās darbu pie projekta” stāsta GameHack 2020 Ventspils organizators un biedrības “WindHackers” vadītājs Kārlis Skuja.      

“GameHack 2020 Ventspils” hakatonu atbalstīja nodibinājums “Ventspils Augsto tehnoloģiju parks”, Ventspils Augstskola, Ventspils Digitālais centrs, Ventspils Tūrisma informācijas centrs, Ventspils Muzejs, Vidzemes Augstskola, kā arī Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācija, Vividly, UPPO, Mežpils Alus, E-Sports Liepāja un TestDevLab. Pasākums tika īstenots projekta “Baltijas spēļu izstrādes industrija – Stiprinot reģionālo attīstību” (BGI) ietvaros. Pasākumu organizēja biedrība “WindHackers”. Biedrības “WindHackers” mērķis ir veicināt inovatīvu un tehnoloģijās balstītu ideju veidošanos jauniešu vidē, kā arī apvienot cilvēkus no dažādām nozarēm un sfērām, veicinot starpdisciplināro sadarbību un jaunu uzņēmumu izveidi.

 

Papildu informācijai:

Kārlis Skuja

29 345 995

karlis@windhackers.com

www.windhackers.com

 

Līdzīgi raksti:

Autorizācija

Lietotājs

Parole


Reģistrēties Aizmirsu paroli