Ziņas

GGJ Latvija 2022 atskats

GGJ Latvija 2022 atskats

LSIA, 03.02.2022

2021.gada 15.decembrī tika izziņots Global Game Jam Latvija 2022 (turpmāk tekstā GGJ Latvija 2022). Tajā pašā dienā notika arī straumēšana, kuru vadīja Madara Āboliņa, un viņai pievienojās Nauris Āboliņš. Straumēšanas laikā tika apskatīti pagājušā gada projekti, un tika atbildēts uz interesentu jautājumiem par pasākumu GGJ Latvija 2022. Pasākuma sākumā tika atklāts pasākuma GGJ Latvija 2022 galvenais plakāts, kuru radīja Dāvis Vītoliņš.

Šogad tika prezentēts iepriekšējo astoņu GGJ Latvija pasākumu paveiktais, izmantojot video GGJ Latvia History (Video autore Madara Āboliņa) 

16.01.
22:00 pēc Latvijas laika norisinājās globāla straume, kurā piedalījās arī Latvijas pārstāvji - Jānis Skuja kā reģionālais organizators un Madara Āboliņa kā GGJ 2022 Latvija organizatore. Šīs straumes laikā tika parādīts video materiāls GGJ Latvia History. 


GGJ Latvija 2022 reģistrējās 60 dalībnieki un kopā tika publicētas 17 spēles.
Dalībnieki aktīvi dalījās ar attēliem un stāstiem, kā arī izmantoja balss kanālus, lai komunicētu ar ekrāna straumēšanu un video palīdzību.
Šogad arī dalībnieki pēc pašu iniciatīvas straumēja savas spēles izstrādes procesu izmantojot Twitch platformu. Dalībnieki, kuri izvēlējās to darīt:
https://www.twitch.tv/jdzsk (Jānis Skuja)
https://www.twitch.tv/iscreamdye (IscreamDeye)
https://www.twitch.tv/negulitv (Sīmanis Mikoss)
https://www.twitch.tv/reenasyoo (Ēriks Līsmanis)

28.01.
Pasākums tika atklāts, izmantojot straumēšanas iespēju Twitch platformā. Pasākuma sākumā tika dota iespēja izteikties Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācijas (turpmāk tekstā LSIA) priekšsēdētājai, Laurai Vilsonei. Tika parādīts Madaras Āboliņas izveidotais video “GGJ Latvia History”, un nospēlēts oficiālās Global Game Jam galveno organizatoru veidots video, ar tēmas atklāšanu.  

Pēc tēmas atkāšanas tika dota iespēja izteikties pasākuma dalībniekiem. Dalībnieki, izmantojot Discord platformas serverī GGJ Latvija 2022, prezentēja savas idejas un pastāstija par savas komandas sastāvu. Pēc visu komandu/dalībnieku ideju prezentēšanas tika noslēgta pirmās dienas straume.

29.01.
Otrās dienas straumes sākumā notika saruna ar Ville Heiskanen, kurš organizēja vienu no Somijas GGJ pasākumiem. Viņš dalījās ar izglītibas iespējām Somijā, un atvēra iespēju nākotnes komunikācijai ar somu spēļu iztrādātājiem. Bija arī saruna ar LSIA valdes priekšsēdētāju Lauru Vilsoni, kura piedalījās Igaunijas GGJ pasākumā, kurš norisinājās Pērnavā, un padalījās ar informāciju ar tajā notiekošo. Straumes laikā norisinājās sarunas ar dalībniekiem par paveikto.

Paralēli visam Discord platformā notika interaktīvi konkursi, kurus rīkoja Ēriks Līsmanis. Aktīvākajiem dalībniekiem tika dalītas: Wolt dāvanu kartes un Naura Āboliņa ziedotās spēļu atslēgas, kuras varēja izmantot Steam mājaslapā.

30.01.
GGJ Latvija 2022 trešās dienas sākumā tika turpināta iepriekšējā gada sadarbība ar Velsas (UK) - Wrexham Glyndwr University, kuru organizēja Richard Hebblewhite. Šīs sadarbības laikā mēs apmainījāmies ar katras GGJ vietās paveikto, ko var redzēt šajā video:

17.00 sākās ar GGJ Latvija 2022 prezentāciju, kurā tika izteikta pateicība visiem dalībienkiem, kā arī pasākuma organizatoriem. Tika izteikta pateicība arī sponsoriem - LSIA un Game Insight. Pēc tam tika prezentētas visas 17 spēles, izmantojot Discord platformu.

Global Game Jam Latvijā norisinājās 9. reizi. Diemžēl pašreizējās ārkārtas situācijas dēļ tas notika attālināti. Bet tas netraucēja 60 dalībniekiem izveidot 17 aizraujošas spēles. Pasākums noritēja veiksmīgi par spīti dažām tehniskām ķibelēm. Šogad bija arī GGJ veterāni, kuri piedalījušies jau vairāk kā 6 reizes, un bija arī tādi, kuri pirmo reizi piedalījās šāda veida pasākumā. Paldies ikvienam, kas veltīja 48 stundas, lai izveidotu pamatu nākotnes projektiem. Jebkurš no dalīniekiem var turpināt savu iesākto un piedalīties BRSD spēļu izstrādes konkursā, kurš norisināsies 2022. gada pavasarī.

Ļoti liels paldies cilvēkiem, kuri organizēja pasākumu:
Madara Āboliņa
Jānis Skuja
Laura Vilsone
Ēriks Līsmanis
Nauris Āboliņš
Dāvis Vītoliņš
Elviss Strazdiņš

Nākamais Global Game Jam Latvijā norisināsies 2023. gada janvāra pēdējā nedēļas nogalē. Šāds GGJ pasākums 2023. gadā Latvijā norisināsies jau 10. reizi.

Līdzīgi raksti:

Autorizācija

Lietotājs

Parole


Reģistrēties Aizmirsu paroli