Ziņas

Konkursa “Mazais BRSD 2020” rezultāti

Konkursa “Mazais BRSD 2020” rezultāti

Linda Strazdiņa, 09.12.2020

Aktīvākie Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācijas rīkoto pasākumu sekotāji jau būs pamanījuši, ka šogad pirmo reizi tika izsludināts jauns konkurss “Mazais BRSD 2020”. Konceptuāli tas nedaudz atšķiras no ierastā BRSD, kurš notiek katru gadu pavasarī. Viena no būtiskākajām atšķirībām bija tā norises ilgums, kurā dalībniekiem bija vien divas nedēļas, lai izstrādātu savu konkursa spēli.

“Mazais BRSD 2020” notika no 6.-20. novembrim, un tā rezultāti tika paziņoti 30. novembrī LSIA YouTube kanālā. Kopējais balvu fonds sastādīja 1200 eiro, un konkursā bija iespēja gan spēlētājiem balsot par savu favorītspēli, gan paļauties uz žūrijas vērtējumu. 

Kopumā 22 reģistrētie konkursa dalībnieki izveidoja deviņas spēles. “Mazais BRSD 2020” ļāva arī tā dalībniekiem un citiem interesentiem ietekmēt konkursa tēmu. To ikviens varēja pieteikt un pēc tam balsot par sev tīkamāko. Rezultātā “Mazā BRSD 2020” tēma bija “Pēdējā stunda”.

Publika par sev tīkamākajām spēlēm varēja balsot 1-5 punktu vērtējuma skalā un tās balsojumā pirmo vietu un naudas balvu 150 eiro vērtībā ieguva spēle Found You, otro vietu spēle Last Moment Opening (100 eiro). Savukārt, trešā publikas balsojuma populārākā spēle bija Intercity Scooter Racing (50 eiro). 

Konkursa žūrijā tika pieaicināti pieredzējuši spēļu izstrādātāji: Ģirts Ķesteris, Rihards Valters un Nauris Āboliņš, kuru vērtējumā spēles ierindojās sekojošā secībā: pirmā vieta Last Moment Opening (400 eiro), otrā vieta Matière Noire (300 eiro) un trešā vieta Time Traveler Day (200 eiro).

Konkursa organizētājs Jānis Skuja atzīst, ka neskatoties uz to, ka spēles tika izstrādātas vien divu nedēļu laikā, paralēli citiem ikdienas pienākumiem, tās visas ir ļoti labā līmenī. Lai arī tās nav bez defektiem un ideālas, tās tomēr ir džema spēles. “Es ceru, ka daļa no izstrādātājiem turpinās iesākto un piedalīsies gaidāmajā BRSD 2021, kurš notiks martā.”.

Ar pārējām konkursā iesniegtajām spēlēm varat iepazīties konkursa itch.io mājas lapā.

Konkursu rīkoja Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācija ar GameInsight un Estoty atbalstu.

 

Līdzīgi raksti:

Autorizācija

Lietotājs

Parole


Reģistrēties Aizmirsu paroli