Latvijā

Atskats uz pirmo GameDev Meetup

Elviss Strazdiņš, 13.07.2012

Kā jau tika ziņots, 11. jūlijā TechHub Rīga telpās ar Latvijas IT klastera atbalstu notika pirmais spēļu izstrādātāju pasākums "GameDev Meetup". Pasākums tika atklāts pulksten 19:10, un uz to bija ieradušies nedaudz vairāk kā 70 cilvēku. Katrs no apmeklētājiem ieguva bezmaksas kuponu, ko bija iespējams apmainīt pret pus litru alus.

Pirmais pasākumā uzstājās SIA "Next Level" viens no dibinātajiem Andrejs Kļaviņš ar prezentāciju "The Art of Thinking Small". Savā stāstījumā Andrejs dalījās ar savu spēļu izstrādes pieredzi un padomiem, kāpēc neatkarīgajiem izstrādātājiem nevajadzētu veidot milzīgus projektus. Prezentācija pieejama šeit.

Nākošais uzstājās odnoklassniki.ru spēļu departamenta vadītājs Edgars Strods. Edgars savā prezentācijā visus iepazīstināja ar Austrumeiropas sociālo tīklu statistiku un nedaudz padalījās ar padomiem veiksmīgu spēļu izstrādē. Edgara prezentāciju var lejupielādēt šeit.

Prezentāciju daļu noslēdza spēļu izstrādātājs Ēvalds Urtāns ar lekciju par mākslīgā intelekta algoritmu pielietojumiem spēlēs. Ēvalds padalījās gan ar savu pieredzi mākslīgā intelekta pielietošanā spēlēs, gan arī ar saviem pētījumiem šajā lauciņā. Lekcijas materiāli pieejami šeit.

Pasākuma turpinājumā notika spēļu ideju pitch konkurss, kuras balvu fonds sastāvēja no laba vīna pudeles, pie tam, katrs, kurš pitch'oja savu ideju, drosmei varēja iegūt papildus alu. Konkursa galvenais noteikums: prezentēt savu ideju 3 minūšu laikā. Lai nodemonstrētu, kā notiek ideju pitch'ošana, Elviss Strazdiņš un Māris Bunkovskis prezentēja savas spēles, attiecīgi, Runion un Mighty Digger.

Konkursam no zāles pieteicās 3 cilvēki: Arnis ar ideju par spēli, par Nāves zvaigznes iekarošanu, Ēvalds ar ideju par PacMan reālajā dzīvē, un Dave ar 3D spēli, kurā skraidot pa salu, jāmēģina pretiniekus iegrūst lavā. Galveno balvu pēc skatītāju balsojuma ieguva Dave.

Pasākuma oficiālās daļas noslēgumā Elviss Strazdiņš dalījās ar spēļu izstrādes jaunumiem Latvijā un Baltijā. Galvenie jaunumi ir: nākošais pasākums notiks 15. augustā, un tuvāko nedēļu laikā tiks dibināta Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācija.

Paldies pasākuma organizatoriem: Elvisam Strazdiņam, Aleksandram Papiševam, Mārim Bunkovskim un Raimondam Ūdrim! Kā arī, paldies Lindai Gendrikai par informācijas sagatavošanu medijiem un sociālajiem tīkliem.

Atskats uz pirmo GameDev Meetup image 1 Atskats uz pirmo GameDev Meetup image 2 Atskats uz pirmo GameDev Meetup image 3 Atskats uz pirmo GameDev Meetup image 4

Līdzīgi raksti:

Autorizācija

Lietotājs

Parole


Reģistrēties Aizmirsu paroli