Ārzemēs

Ileor Framework projekts

Elviss Strazdiņš, 11.01.2010

Mājaslapa: http://ileor.sourceforge.net/

Nesen kāds divdesmitgadīgs indiešu students vārdā Manohars Vanga (Manohar Vanga) pabeidza intersantu projektu - masīvu daudzspēlētāju spēļu izstrādes rīku Ileor Framwork Project. Projekta mērķis ir ļaut ātri izstrādāt daudzspēlētāju spēles. Tas ļauj arī ieviest daudzspēlētāju režīmu jau eksistējošās spēlēs.

Projekta kodols sastāv no 2 daļām: servera un klienta, kas nodrošina tīkla komunikācijas un ietver sevī spraudņu (plugin) sistēmu. Visa papildus funkcionalitāte tiek nodrošināta ar spraudņu (dinamisku bibliotēku) palīdzību. Spraudņus ir iespējams rakstīt tikai C++ valodā.

Paša projekta mērķis ir kļūt tik pat populāram daudzspēlētāju spēlēm, cik Apache ir populārs priekš web. Vienīgais ierobežojums ir tāds, ka, pagaidām, projekts strādā tikai uz Linux sistēmām, taču to ir iespējams, ar dažām izmaiņām, palaist arī uz citām platformām.

Pats neesmu projektu izmēģinājis, jo nav īsti bijis laika ieslēgt Linux kasti, bet kopumā ceru, ka lapa ar laiku piepildīsies ar dažādiem lietotāju rakstītiem spraudņiem, un daudzspēlētāju spēļu radītāji beidzot varēs koncentrēties uz pašu spēli, nevis tehniskajiem risinājumiem.

Līdzīgi raksti:

Autorizācija

Lietotājs

Parole


Reģistrēties Aizmirsu paroli