Ziņas

LSIA biedru kopsapulcē ievēl jaunu valdi

LSIA biedru kopsapulcē ievēl jaunu valdi

Linda Strazdiņa, 20.01.2021

19. janvārī notika Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācijas (LSIA) biedru kopsapulce, kurā tika ievēlēta jaunā LSIA valde. Pirms valdes vēlēšanām biedri nobalsoja par izmaiņām biedru iestāšanās kārtībā un izmaiņām amatpersonu sastāvā. Tika nolemts atcelt biedru iestāšanās maksu, kura bija 20 EUR. Atkārtoti tika ievēlēts kasieris Jāzeps Rutkis un izveidots jauns amats – preses sekretārs un sabiedrisko attiecību vadītājs, kurā tika ievēlēta Linda Strazdiņa.

Šogad valdē darbu turpinās Elviss Strazdiņš, Jānis Skuja, Jāzeps Rutkis, Laura Vilsone, Kaspars Šteinbergs, Ēriks Līsmanis, savukārt Arvis Magone šajā amatā darbosies pirmo gadu.

Par valdes priekšēdētāju tiek ievēlēta Laura Vilsone, kura savā uzrunā pēc ievēlēšanas amatā visiem pateicās un norādīja, ka “LSIA jau ir uz pareizā ceļa un jāturpina atbalstīt un informēt sabiedrību. Jāturpina dibināt stipri kontakti ar dažādām institūcijām un organizācijām, gan Latvijā, gan pasaulē. Jāstrādā kopā nevis jākonkurē. Jāceļ industrijas slava, lai kļūstam par nopietnu virzītājspēku, ar kura viedokli rēķinās. Esam jau paveikuši daudz, bet šis ir maratons nevis sprints.”

Iepriekšējās valdes paveiktais.

Vadoties pēc asociācijas mērķiem, valde atbalstīja un organizēja sekojošus pasākumus: “Global Game jam Riga 2020”, “Global Game Jam Next”, “GameDev Meetup”, “Latvijas spēļu gada balva”. Palīdzēja organizēt pirmo GameDev Meetup Liepājā.

Rīkoja un atbalstīja tādus konkursus kā  “BRSD 9” un “Mazais BRSD”, “Vasaras spēļu zapte 2020” un “GameHack 2020 Ventspils”. Atbalstīja izstrādātājus, organizējot Latvijas spēļu izstādes stendus “HyperTown” un “UniCon” pasākumos un tiešsaistes izstādē “Gamescom

Atbalstīja Latvijas dalību konkursā "EuroPlay". Nodrošināja Latvijas spēļu izstrādātājiem dalību tiešsaistes konferencē “devcom”.

Reprezentatīvi LSIA tika pārstāvēta Liepājas Digitālo inovāciju parka atklāšanā Liepājā, LSIA IT Waffle Meetup Liepājā, LIAA organizētajā tikšanās ar Wargaming, Ventspils Tech Up, tiešsaistes pārrunās ar citiem Eiropas Spēļu izstrādātāju asociāciju pārstāvjiem, veiktas pārrunas par iestāšanos ESIF un uzsāktas sarunas ar Ekonomikas ministriju par jauna NACE koda ieviešanu spēļu izstrādātājiem.

Nozīmīgs darbs ir veikts arī Latvijas spēļu uzņēmumu statistikas apkopošanā par 2020. gadu.

LSIA valde sastāv no sešiem valdes locekļiem un valdes priekšsēdētāja, un tā tiek ievēlēta reizi gadā. Uz 2021. gada valdi kandidēja astoņi kandidāti, no kuriem seši valdē tika ievēlēti atkārtoti.

 

Līdzīgi raksti:

Autorizācija

Lietotājs

Parole


Reģistrēties Aizmirsu paroli